Deel dit artikel
-

Google gaat werken voor AOL

Google gaat de zoektechniek leveren voor diverse sites van AOL Time Warner, waaronder AOL.com en CompuServe. Het gaat ook zijn marketingtechniek van betaalde 'listings' beschikbaar stellen. Daarmee neemt het de positie over van zoekmachine Overture. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar de waarde van het contract voor betaalde links werd onlangs geschat op tussen de 60 en 85 miljoen dollar.

Dat Google niet alleen de zoektechniek maar ook de betaalde links gaat verzorgen voor AOL Time Warner betekent een tegenslag voor Overture. Het bedrijf presenteerde enkele dagen geleden nog goede resultaten voor het eerste kwartaal en meldde toen dat het een nieuw contract had gesloten met Yahoo. Volgens analisten, tegenover de Wall Street Journal, heeft dit contract een waarde van tussen de 70 en 100 miljoen dollar. In reactie op de bekendmakingen steeg de koers van het aandeel met ongeveer dertig procent.

Ook meldde Overture toen dat het nog in onderhandeling was met AOL Time Warner over voortzetting van een soortgelijk contract, dat af zou lopen per 1 mei. Volgens analisten bedroeg de waarde van deze overeenkomst tussen de 60 en 85 miljoen dollar. Het bedrijf maakte gisteren bekend dat de samenwerking niet voortgezet wordt.

Google maakt in een persbericht melding van het binnenhalen van het contract bij AOL Time Warner voor het werken met zijn vorm van paid listings . Het gaat ook de zoektechniek leveren voor AOL, CompuServe, AOL.com en Netscape. De samenwerking start "komende zomer" en geldt voor meerdere jaren. Hoeveel geld er met de deal gemoeid is werd niet gemeld. Google is niet beursgenoteerd en doet over bedrijfsresultaten in de regel geen uitspraken. Het zegt echter wel dat het winstgevend is. Datzelfde geldt voor Overture, dat in het vierde kwartaal van vorig jaar voor het eerst winst maakte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond