Deel dit artikel
-

Google optimistisch over toekomst test met Yahoo

Google is overtuigd dat regelgevers de mogelijke samenwerking met Yahoo niet in de weg zullen staan. Dit omdat er geen sprake is van een fusie en de overeenkomst niet exclusief zou zijn.

Deze week werd bekend dat justitie in de Verenigde Staten vraagtekens plaatste bij een eventuele samenwerking van de twee partijen vanwege potentiële concurrerende issues. Yahoo heeft net een test van twee weken afgesloten waarbij Googles advertenties werden getoond naast de eigen zoekresultaten.

Yahoo onderzoekt alternatieven voor het overnamebod van Microsoft waarvan de deadline zaterdag afloopt. Dit vijandige overnamebod zou te laag zijn voor Yahoo.

Met de test zou Yahoo kunnen aantonen dat de zoekresultaten hoger gewaardeerd moeten worden dan het bod van Microsoft nu aangeeft.

Volgens Google vormt deze samenwerking geen bedreiging. Het is niet concurrerend, maar gewoon een afspraak waarbij Yahoo gebruik maakt van Googles syteem om reclames en zo meer geld binnen te halen. Dat meldt een anonieme bron tegen persbureau Reuters.

De samenwerking zou niet veel anders zijn dan partnerovereenkomsten die de zoekmachinegigant heeft gesloten met andere grote webbedrijven als bijvoorbeeld Time Warners AOL.

Google en Yahoo zouden hun medewerking hebben verleend aan justitie en openheid over de test hebben geboden.

Volgens Google zou de overname van Yahoo door Microsoft gevolgen kennen die vele malen verder strekken dan bij deze eventuele samenwerking het geval zou zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond