Deel dit artikel
-

Google uit zorgen over MicroHoo!

Google is bezorgd over de vrije gang van informatie op het internet mocht Microsoft Yahoo! overnemen. Het bestuur van Yahoo! wees vorige maand nog een bod van het softwarebedrijf af. Het vijandige overnamebod van 45 miljard dollar zou te weinig zijn.

Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

Eric Schmidt, CEO van Google trekt maandag de openheid in de gang van zaken in twijfel mocht er een overname komen, maar wil hier verder niet over uitweiden. "We zijn bezorgd dat er dingen zijn die Microsoft kan doen die het internet kunnen schaden."

Na een veroordeling vorig jaar door de Europese Commissie van Microsoft wegens marktmisbruik en een boete van 497 miljoen euro, publiceerde Microsoft in februari tienduizenden pagina’s technische specificaties van Windows client en server besturingssystemen.

Steve Balmer, CEO van Microsoft beloofde eerder deze maand nog dat zijn bedrijf , koste wat kost, een deel van de online zoek- en advertentiemarkt af zou snoepen van Google.

Deel dit bericht

2 Reacties

Maarten

4 februari jl.:   Overname Yahoo 'bedreigt open internet'   http://www.nu.nl/news/1420564/50/Overname_Yahoo_%27bedreigt_open_internet%27_%28video%29.html

Frank

Google is alleen bang voor is haar eigen positie.Niks meer en niks minder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond