Deel dit artikel
-

Gratis wifi voor Debitel-klanten via Fon

De mobiele telefoonklanten van Debitel kunnen gratis gebruik maken van de draadloze internetverbindingen van Fon-leden. Daarvoor zijn Debitel en het Spaanse Fon.com een samenwerking aangegaan, zo maakten beide bedrijven woensdag bekend. Klanten kunnen vanaf deze week gratis Fon-routers ophalen in de Debitel-winkels.

In oktober kwam naar buiten dat Fon ook gesprekken voert met Nederlandse providers over samenwerking, waaronder KPN-dochters Speedlinq en XS4All. Debitel is nu de eerste mobiele operator in Nederland die in zee gaat met het Spaanse Wifi-bedrijf Fon, dat als investeerders Skype en Google heeft. Debitel-klanten kunnen volgens het bedrijf sinds deze week de gratis La Fonera-router ophalen in een van de 33 vestigingen.

De router zorgt voor twee gescheiden signalen: een beveiligd privé-signaal en een publiek signaal. In ruil daarvoor kunnen Fon-leden overal ter wereld als ze zelf een Fon-signaal tegenkomen daarvan gratis gebruik maken. Met de Fon-router zetten ze hun verbinding ook deels open voor betalende niet-Fon-leden. Zijbetalen 3 euro voor 24 uur internettoegang, als de eigenaar van de router dat wil, waarvan de helft van het bedrag als commissie naar hem gaat.

Fon is sinds begin dit jaar actief. Het bedrijf meldt al ruim 150 duizend leden in 144 landen. In Nederland staat de teller op ongeveer drieduizend leden. De Nederlandse tak van Fon, waarvoor Bob Stumpel en Jan-Karel Kleijn werken, voert niet alleen gesprekken met providers, maar ook met media over promotie-acties. Fon wil namelijk wereldwijd 1 miljoen routers onder de kostprijs aanbieden. Er zijn acties op stapel met Nederlandse tijdschriften. Zo maakten lezers van het blad Sprout eerder al kans een van de ruim duizend gratis Fon-routers.

Vorige maand brachten Skype en Fon ook samen een nieuwe Wifi-telefoon op de markt: de SMC WSKP100 kost in combinatie met de Fon-router, 500 minuten SkypeOut-belkredit en een jaar lang Skype-voicemail 139 euro in de webwinkel van Skype.

Deel dit bericht

3 Reacties

leenvr rotterdan

Hoi ik heb de Fon-Router via Sprout maandag j.l. binnen gekregen vanuit Spanje 🙂 (barcelona) . Gratis en voor niets, en je hoeft niet eens abbonee te zijn. Nu nog instaleren en aansluiten. I ben dus Pro Fon! (delen wat je delen kunt)

zwerver

oneerlijke concurentie want ik heb in Belgie gewoon moeten betalen voor mijn router !! één europa ???

susu

ik snap er niets van

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond