Deel dit artikel
-

Gsm-markt in derde kwartaal 22 procent gegroeid

In het voorbije derde kwartaal is de verkoop van mobiele telefoons met 22 procent gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van marktanalist Gartner.

De wereldwijde verkoop van mobiele telefoons overtrof de verwachtingen in het derde kwartaal van 2003. Er gingen in die periode maar liefst 132,8 miljoen mobieltjes over de toonbank – een stijging met 22 procent ten opzichte van vorig jaar. Volgens Gartner kan daardoor dit jaar het record van een half miljard mobiele telefoons worden gehaald.

Intussen verscherpt de concurrentie tussen de topverkopers in de markt. Nokia blijft nummer één, maar moest in het voorbije kwartaal marktaandeel prijsgeven aan Siemens en Samsung. LG kwam in de top vijf terecht, waardoor Sony Ericsson naar de zesde plaats werd verdrongen.

"De verkoop groeit op twee terreinen", legt Gartner-analist Ben Wood uit. "Enerzijds worden in de 'ontwikkelde'-markten nu volop toestelletjes vervangen door mobieltjes met bijvoorbeeld, kleurenschermpjes en ingebouwde camera's, terwijl anderzijds ook nieuwe markten zoals Afrika, Asia/Pacific en Oost-Europa pijlsnel groeien." De vraag naar goedkope gsm's blijft volgens Gartner dan ook even groot.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond