Deel dit artikel
-

“Herstart telecom-, media- en techindustrie gaande”

Er is een grote herstart van de telecom-, media- en techindustrie gaande. Wie daarbij geen ingrijpende beslissingen neemt, niet de aandacht richt op de juiste klanten en op de juiste business-modellen, zal de aansluiting verliezen, zo stelt een rapport van Ernst & Young en Cap Gemini Ernst & Young.

"Veel CEO's hebben moeite hun visie op de connected society om te zetten in beleid en dat uit te voeren", stelt het rapport "Industry Re-boot: Choosing Your Path to Profitable Growth" van Ernst & Young en Cap Gemini Ernst & Young. Voor de studie werd uitgebreid gesproken met 85 topmensen uit de telecom-, media- en tech-industrie. CEO's worden volgens de onderzoekers uitgedaagd de kansen van deze herstart te grijpen "maar tegelijk afscheid te nemen van de overdaad van de afgelopen jaren".

Het rapport benadrukt dat het niet alleen een kwestie is van wachten op herstel van de economische groei. "Ondernemingen zullen strak moeten sturen op hun financiële situatie, hun businessmodellen en hun benadering van de markt". Daarbij moet volgens de opstellers van het rapport onder meer herstel van de financiële stabiliteit en vertrouwen centraal staan. Dat kan gebeuren door vermindering van de schuldenlast en verbetering van corporate governance.

Ook moeten telecom-, media- en tech-bedrijven zich richten op het beter begrijpen en bedienen van klanten. Belangrijkste instrument daarvoor is het identificeren van hun belangrijkste behoeften en het aanbrengen van een adequate klantsegmentering van hun belangrijkste klanten en markten, zo menen Ernst & Young en Cap Gemini Ernst & Young .

Een derde manier om te groeien voorbij de huidige herstartfase is het bouwen van een kosteneffectieve organisatie om voor transformatie en productviteitsverbeteringen te zorgen. Daarbij moet de organisatie, zo schrijven de onderzoekers, niet blijven hangen in ontslagrondes en ontslagreducties. Een laatste focus is het zorgen voor operationele excellentie.

De onderzoekers onderkennen dat de adoptie van veel nieuwe technologieën achterbleef op de verwachtingen. Zo is de penetratie van breedband in Europa veertig procent van de eerder gestelde prognoses. Toch zien de ondervraagde CEO's mogelijkheden, onder meer door een aanhoudende vraag naar mobiele toepassingen en breedbandtoegang. Ook zullen volgens de studie de tech- en telecomuitgaven van de overheid groeien door verbeteringen binnen defensie, beveiliging en e-commerce.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan

Ik heb het rapport nog niet gelezen, maar deze samenvatting uit het verslag geeft mij geen drive om dit snel te doen ook. Al de informatie is dit artikel zo verschikkelijk standaard en algemeen, dat staat in ieder economie-boek en behoort iedere ondernemer reeds lang te weten. "strak sturen op financiële situatie, businessmodellen en benadering van de markt""identificeren van behoeften""klantsegmentatie""kosteneffectieve organisatie""productieviteitsverbeteringen" Elementaire basis economische kennis die iedere eerste-jaars HEAO-er je blind kan opdreunen.Is dit artikel zo slecht geschreven, of is het rapport werkelijk zo weinig verhelderend? Jan

Fedor

Ach…cap gemini is ook gewoon bang om ten prooi te vallen aan de grote schoonmaak onder de IT-bedrijven (denk aan getroniks). Met zo'n rapport suggereer je enige professionaliteit, en potentiele klanten trappen hier graag in.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond