Deel dit artikel
-

Honderd apothekers melden zich aan bij Pharmeon

Honderd apothekers hebben zich bij het e-farmaceutische bedrijf Pharmeon aangesloten. Hiermee heeft het bedrijf genoeg aanmeldingen om met haar Internetdiensten te starten. Ook in Europa wil Pharmeon het concept gaan lanceren. Voor het einde van de zomer wil het bedrijf online geneesmiddelen gaan verkopen.

Vooralsnog gaat er niet veel veranderen bij de onderneming. "We blijven in het Amsterdamse pand van Gorillapark. Pas als we met meer dan dertig mensen in het pand zitten, moeten we weg. Maar voorlopig zijnn we nog met 18 man", aldus André Blom, medeoprichter en apotheker. " Gorillapark blijft ons ook begeleiden. Zij behouden hun aandeel in de firma". De firma heeft uitbreidingsplannen naar het buitenland, maar in welke landen kan Blom nog niet zeggen. "Laten we het houden op de belangrijkste Europese landen".

Pharmeon verleent Internetdiensten aan apothekers, artsen, verzekeraars, toeleveranciers en andere betrokkenen bij de gezondheidszorg. De aangemelde apotheken krijgen een gratis website en content van het bedrijf. Op deze websites zullen de klanten van de apotheek informatie over aandoeningen, geneesmiddelen, en bijsluiters kunnen vinden. Elke apotheek heeft een eigen openingspagina. Deze websites zullen volgens Blom in juni in de lucht gaan. Aan het einde van de zomer zullen consumenten op deze websites ook geneesmiddelen kunnen kopen. Een reclamecampagne rond de apotheken zal de klanten daarop wijzen.

Pharmeon wordt financieel gesteund door Gorillapark, een investeerder in start-ups. Andere starters van Gorillapark zijn MobileCommerce , Hot Orange.com , SwapitShop.com en Quadrans .

Zie ook:
Rumoerige start online medicijnverkoop
Nederlandse Internet-apothekers beperkt in groei

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond