Deel dit artikel
-

HP ontslaat topmensen na slechte resultaten

Hewlett-Packard bleef met zijn winstcijfers ver beneden de verwachtingen. Dit zorgde voor een fikse koersdaling en voor het ontslag van enkele topmanagers.

Met een nettowinst van 586 miljoen dollar over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2004 bleef HP ver beneden de algemene verwachtingen. Met name de afdeling servers en opslagsystemen presteerde ondermaats: het was de enige afdeling die een daling van de omzet zag tenopzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit vond ook HP's ceo Carly Fiorina onaanvaardbaar, en zij maakt dan ook vrij snel na de publicatie van de financiële resultaten wijzigingen in het management bekend. 

Drie topmanagers moeten opstappen. Het opvallendste slachtoffer is Peter Blackmore, die de afdeling Enterprise Sales aanvoerde. Hij wordt opgevolgd door Mike Winkler, voorheen chief marketing officer. Ook Jim Milton, die de Customer Solutions Group (de verkoop voor de grote klanten) voor Noord- en Zuid-Amerika leidde, moet eraan geloven. Miltons Europese tegenhanger Kasper Rorstedt is de derde topman die zijn heil elders moet zoeken.

Op zich lijken de cijfers nog aanvaardbaar: met een omzet van 18,9 miljard dollar haalde HP 9 procent meer binnen dan een jaar eerder en de winst groeide zelfs met 90 procent tot 586 miljoen dollar. Door de hooggespannen verwachtingen was dit echter toch een tegenvallend resultaat. Het voorgaande kwartaal werd immers nog afgesloten met 884 miljoen dollar nettowinst. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond