Deel dit artikel
-

Hyves verkozen tot Website van het Jaar

Hyves heeft Google van de troon weten te stoten in de ‘Website van het jaar’-verkiezing. Waar de zoekmachinegigant vorig jaar nog de eerste plek wist te bezetten is het dit keer het sociale netwerk dat met de prijs aan de haal gaat dankzij haar leden.

Met 71.371 stemmen staat Hyves op de eerste plek, gevolgd door Marktplaats met 46.411 en Google met 44.410 stemmen. Dit werd bekend gemaakt tijdens Emerce eDay. In totaal werd er 1.175.421 gestemd op de 140 websites die waren verdeeld over 14 categorieën. De lijsten werden samengesteld op basis van de STIR Marktmonitor.

Hyves-oprichter Raymond Spanjar riep de leden van Hyves op om vooral te stemmen op zijn sociale netwerk. Hij ging er daarbij vanuit dat de titel ‘Website van het jaar‘ eigenlijk al aan Hyves toebehoorde. Met een actieve community van ruim twee miljoen mensen die het platform dagelijks bezoeken is dat idee niet eens zo vreemd.

Het sociale netwerk greep de wedstrijd ook aan om wat extra feedback te verzamelen en vroeg de Hyvers wat er moest gebeuren om zeker te weten dat ze de prijs ook in 2009 zouden winnen: "Nieuwe functies toevoegen? De site sneller maken? Bugs voorkomen?"

In een eerdere reactie liet Hyves weten het wel te waarderen wanneer ze in de prijzen zouden vallen dankzij hun achterban.

Andere winnaars in hun eigen categorie kregen ook een prijs uitgereikt. De overige gelukkige winnaars naast Hyves, Google en Marktplaats waren ANWB in ‘Auto en verkeer’, Uitzendinggemist in ‘Entertainment en lifestyle’, Rabobank in ‘Financiële producten en diensten’, Zylom in ‘Sport en spel’, Albert Heijn in ‘Fast moving consumer goods/ retail’, Weekendjeweg in ‘Reizen en recreatie’, Ikea in ‘Huis & tuin’, KPN in ‘Internet en Telecom’, Buienradar in ‘Nieuws en informatie’ Belastingdienst in ‘Onderwijs, overheid en non-profit’ en Voedingscentrum in ‘Gezondheid’.

De categorie die de meeste stemmen (100.873) mocht ontvangen was ‘Nieuws en informatie’.

Deel dit bericht

1 Reactie

kabouter plof

hyves wordt ooit verkocht aan facebook?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond