Deel dit artikel
-

IBM met start-up in online gaming

Onder de naam 'Butterfly Grid' zijn IBM en start-up Butterfly.net begonnen met het aanbieden van online gaming. Op het netwerk dat beide partijen hebben opgezet kunnen "miljoenen" spelers actief zijn. Het is de bedoeling dat dit netwerk wordt aangeboden aan grote uitgevers van games.

Het model van de &#39 sluit aan bij het idee van 'grid computing' dat IBM hanteert. Computers worden ermee gekoppeld met behulp van open-source software, om op die manier netwerken te creëren. Er ontstaan als het ware clusters van servers.

Het voordeel van het nieuwe platform is dat de kosten voor het ontwikkelen van games voor Butterfly Grid geringer zullen zijn, zo claimen de beide oprichters. Ontwerpsoftware om games te koppelen aan het platform is nu beschikbaar. Bovendien zal er door het gebruik van de clusters van servers minder sprake zijn van 'storingen' tijdens het spelen als gevolg van het internetverkeer.

Binnen de samenwerking tussen IBM en Butterfly.net zal de eerste zorgen voor de hardware en de laatste voor de software. Butterfly betaalt IBM voor het gebruik van het platform en vraag zelf aan de gamesuitgevers die er gebruik van maken een deel van de opbrengst die ze behalen. Butterfly.net claimt ook dat er "miljoenen" gebruikers tegelijkertijd een spel via het platform kunnen spelen, maar stelt ook dat dit afhankelijk is van de opzet en bouw van een spel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond