Deel dit artikel
-

Icemobile Amerikaanse markt op met Sprint

Icemobile levert zijn producten voor mobiel entertainment nu ook aan Sprint, een van de grote Amerikaanse bedrijven voor mobiel bellen. Hiermee maakt het Amsterdamse bedrijf de overstap naar de Amerikaanse markt. Hoeveel omzet er met de opdracht gemoeid is maakten beide partijen niet bekend.

Icemobile is actief met spelletjes en ander entertainment voor de mobiele telefoon. Het Amsterdamse bedrijf ontwikkelt verder interactieve formats voor televisie en mobiel en verzorgt ook televisie-uitzendingen via de mobiele telefoon. Klanten zijn onder meer Vodafone, T-Mobile, MTV Networks, Samsung, Nike en Bertelsmann.

Sprint heeft Icemobile nu ingeschakeld om het aanbod voor Sprint PCS Vision uit te breiden. Dit is een met iMode en Vodafone Live vergelijkbare dienst waarbij klanten de beschikking krijgen over een snelle internetverbinding voor hun mobiele telefoon en daarbij allerlei mobiel entertainment aangereikt krijgen. Het gaat onder meer om games, screen savers, streaming nieuwsberichten (audio) en ringtones.

De inmiddels 5 miljoen abonnees voor Sprint PCS Vision krijgen nu ook een selectie uit het aanbod van Icemobile voorgeschoteld. Er is begonnen met informatiedienst ‘Summer Sport 2004 Tracker’, waarmee bellers de beschikking hebben over real-time sport informatie, zoals live resultaten, wedstrijdschema’s en rankings.‘Summer Sport 2004 Tracker’ kost eenmalig 2,50 dollar en is sinds twee weken beschikbaar voor de Sprint-abonnees.

De samenwerking met Sprint betekent dat Icemobile voor het eerst actief is op de Amerikaanse markt. “We hoorden van Sprint dat ze onze producten een stuk innovatiever vonden dan wat ze tot op heden zagen op de Amerikaanse markt”, zegt Ralph Cohen, oprichter van Icemobile. Er is geen exclusieve overeenkomst gesloten met Sprint, aldus Cohen. “In oktober ga ik naar de Verenigde Staten om ook met andere operators te spreken, die ook interesse getoond hebben. Ik verwacht dat we met meerdere partijen actief worden.”

Over de omzet die de overeenkomst met Sprint gaat opleveren wil Cohen weinig kwijt, ook omdat hij nog rond de tafel gaat met andere mogelijke klanten in de Verenigde Staten, zo zegt hij. “Het is zo dat we een gegarandeerde omzet krijgen van Sprint, maar dat de verdere inkomsten afhangen van het succes van ons aanbod.”

 

Deel dit bericht

1 Reacties

erwin

Veel nieuws de laatste tijd van icemobile. Laten jullie weten wanneer de andere operators komen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond