Deel dit artikel
-

ICOM begint eigen Academie

Investeringsnetwerk ICOM gaat twaalf managers opleiden om wegwijs te raken in de Internetwereld. Gedurende zes maanden krijgen de managers les aan de 'Internet Competence Academy' . ICOM wil hen middels de Academy genoeg bagage meegeven om de overstap van de traditionele naar de Internetmarkt te kunnen maken.

Paul Thuis, ICOM: 'We hebben ontdekt dat er een grote behoefte is aan managers met verstand van Internet. De trend in Amerika is dat veel traditionele bedrijven topmanagers verliezen aan Internetbedrijven, maar er dreigt nog steeds een tekort aan dit soort mensen. Vandaar ons initiatief.'
Als de cursisten klaar zijn, kunnen ze een managementfunctie gaan bekleden bij één van de bij ICOM aangesloten bedrijven. Tijdens de academie-periode krijgen de cursisten de titel van New Manager in opleiding, en ontvangen een bruto salaris van zesduizend gulden. Aan het eind van de cursus zijn ze aan ICOM 30.000 gulden verschuldigd, tenzij ze minstens anderhalf jaar bij ICOM of één van de partners blijven werken. In andere gevallen krijgt de cursist drie jaar de tijd om de lening af te lossen.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!