Deel dit artikel
-

Iens is boos op Zienst

Online restaurantgids Iens wil dat de nieuwe site Zienst zijn naam verandert. Op Zienst geven consumenten hun mening over dienstverleners. Zienst is vorige maand van start gegaan.

Zienst wil de Iens voor alle diensten worden. Op de site kunnen consumenten hun oordeel geven over dienstverleners, variërend van klusjesmannen en kappers tot prostituees. Het aantal beoordelingen is een krappe maand na lancering nog erg laag. De site is op dit moment uitsluitend gericht op Amsterdam, maar de makers sluiten een uitbreiding naar andere steden niet uit.

Ondernemersblad Sprout schrijft dat de advocaten van Iens een brief hebben gestuurd naar de mannen achter Zienst. De advocaten sommeren Zienst om te stoppen met het gebruik van de naam. De naam Iens is als woordmerk gedeponeerd in de Benelux. Het woord Zienst zou te veel op Iens lijken.

Medeoprichter Jasper Soetendal van Zienst was eerder nog vrij openhartig tegen Sprout. Toen Emerce hem vrijdag om commentaar vroeg, wilde Soetendal niet meer praten. "We zitten nu in een fase waarin we niets kunnen zeggen. Later misschien wel weer." Simone Brummelhuis en Iens Boswijk van Iens waren vrijdag niet bereikbaar om hun licht over de zaak te laten schijnen.

Hebben de makers van Zienst bij de keuze van de websitenaam bewust gekozen voor een variant op Iens? "De naam Zienst is afgeleid van de woorden zien en dienst," zei Soetendal eerder.

Specialbite, Dinnersite, DiningCity en Lekker.nl zijn in Nederland de belangrijkste online concurrenten van restaurantsite Iens. Met 17.000 restaurants in de database is Iens de grootste restaurantsite van Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond