Deel dit artikel
-

IFC zet MrFinch op “laag pitje”

Verzekeringsvergelijker MrFinch.nl, voorheen eigendom van Scaramea, wordt op een "laag pitje" gezet. Volgens directeur Harry Kah van IFC Groep zal er voorlopig niet meer in de site geïnvesteerd worden. Het is nog onduidelijk of er ontslagen vallen.

De huidige eigenaar van MrFinch , IT-bedrijf IFC Groep , is momenteel in een grootschalige reorganisatie verwikkeld. Het bedrijf wil zich concentrerern op de business-to-business markt en laat de b-2-c activiteiten even voor wat ze zijn. De vestiging in Zaandam wordt gesloten, waarbij volgens directeur Kah 20 banen verloren gaan. Kah kon niet zeggen hoeveel banen er verdwijnen bij MrFinch, aangezien weinig werknemers er fulltime mee bezig zijn. De b2b diensten van IFC (waaronder de internetapplicaties Diagnose, Analyse, Wildbaan en Polisbank) worden geconcentreerd in Assen.

Zowel IFC Groep als MrFinch waren tot augustus onderdeel van Scaramea, dochter van verzekeraar Achmea. Scaramea stootte deze onderdelen af omdat ze niet rendabel waren. De directeuren Guus Landheer en Harry Kah kochten via een management buy-out IFC Groep op, en namen kort daarna voor een onbekend bedrag MrFinch over.

Kah bestrijdt de gedachte dat met de aankoop van MrFinch een vergissing is begaan. Scaramea had immers al aangegeven dat de omstandigheden buitengemeen ongunstig waren waren dit soort initiatieven. Kah: "Achteraf kun je alles constateren. Op het moment van de buy-out liep MrFinch door de hele organisatie heen. Het was niet vanzelfsprekend om ermee te stoppen. Als we hadden gewild, hadden we het kunnen doen, maar we wilden de uitdaging toch aangaan." Volgens Kah staat het concept van MrFinch, waar gebruikers auto-, reis- en ziektekostenverzekeringen met elkaar kunnen vergelijken, nog overeind. De site ondergaat op 1 januari een nieuwe "release", waarna vooral de architectuur zal zijn veranderd. Kah wilde niet ingaan op de vraag waneer MrFinch winst moet gaan opleveren.

Deel dit bericht

1 Reactie

pk

tja wat wil je met zo'n website lay out. Je moet wel kleurenblind zijn om je weg door de neon bakken site te kunnen worstelen 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond