Deel dit artikel
-

Ilse.nl weer terug bij oprichters

Ilse.nl, de eerste Nederlandse zoekmachine, en naamgever van uitgever ilse media, is na 13 jaar terug bij oprichters Merien ten Houten en Robert Klep. Ilse media geeft de merk- en domeinnaam in licentie aan Netwise Publications, het bedrijf van Ten Houten en Klep. Het merk en de URL ilse.nl blijven eigendom van ilse media.

Binnen enkele maanden wordt op ilse.nl een site gelanceerd met een nieuw portalconcept. Ilse.nl blijft wel een soort zoekmachine. Op korte termijn zal er voor de bezoekers van de site weinig veranderen. Ilse.nl blijft nauw samenwerken met ilse media en websites van ilse media zoals NU.nl, Startpagina.nl en Kieskeurig.nl.

Merien ten Houten ziet goede mogelijkheden voor ilse.nl in de toekomst: "Dit is voor ons een uitstekende kans om enkele nieuwe portal concepten waar we al lang mee bezig zijn ook te gaan realiseren. Ilse.nl is een prima merk dat nog steeds een goede klank heeft bij internet gebruikers in Nederland."

Joris van Heukelom, algemeen directeur van ilse media, is blij met de deal: "Merien en Robert zitten in het DNA van ilse.nl. Zij zullen als geen ander het toekomstige pad, van wat ooit de grootste zoekmachine van Nederland was, kunnen bepalen. Dat de dienst een serieuze twist moet krijgen mag duidelijk zijn."

Ilse.nl is 13 jaar geleden opgericht door drie studenten van de Fontys Hogeschool in Eindhoven. ilse.nl is de oudste zoekmachine van Nederland. Eind jaren ’90 was ilse de populairste website van Nederland. Ilse media is voortgekomen uit ilse.nl.

Deel dit bericht

8 Reacties

M Roelofs

Heren ! van harte. Ik denk dat jullie ilse zeker weer tot leven kunnen wekken!  Ter inspiratie nog even de oude TV commercial, inclusief de – never broadcasted – Beurs- Bumper!  http://www.youtube.com/watch?v=hpmz94yTctA

john

Nou…wat dood is moet je dood laten….

Pierre

@John: azijnzeiker!

john

@Pierreondanks je trieste vocabulaire ,ilse stelt niets meer voor.Het is gebruikt,heeft z'n beste tijd gehad en kan niets meer worden.

Petra

Heeft Ilse ?berhaubt nog bestaansrecht? Waarom een online media bedrijf IN een media bedrijf? Waarom niet gewoon Sanoma? Is als merk ook veel sterker. Van Ilse is niets meer over. Dat merk is de laatste jaren volledig om zeep geholpen door de zittende directie.Mensen zonder enig merk, markt of ondernemers gevoel. Natuurlijk claimen die mensen het wel maar dat zijn de ergsten.Goed dat de oprichters terug keren maar denk dat het helaas te laat is en dat het laatse stukje ziel dat het bedrijf nog rijk was door de huidige directie kapot is gemaakt.

Ben

Er gaan al langer geruchten dat ilsemedia meerdere sites te koop heeft staan. Logisch ook een minderheids belang voor Sanoma en na een aantal jaar terug kopen. Echter is de kracht van ilsemedia tanende, dat merk je ook als klant, wie het contactpersoon is wordt steeds onduidelijker. Ik hoop dan ook van harte dat Merien er een succes van kan maken. Deels ben ik het met de reactie van Petra eens. Maar ligt de schuld niet alleen bij de huidige directie van ilsemedia, de directie van Sanoma steekt ook zijn kop in het zand. Dagelijks hoor je dat bijvoorbeeld de melkoe Startpagina in effect afneemt, steeds slechter wordende conversie etc. en maar net doen of er niets aan de hand is en de prijzen sky high inzetten. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven op de markt zoals Bing en Paul.nl. Of ilse.nl hier ook tussen past dat zal de toekomst uitwijzen.

Kattie

Ilse is een volledig leeg merk geworden de laatste twee jaar.Lijkt me totaal overbodig van Sanoma om dit nog in stand te houden.

danny van der cingel

robert/merien, heel veel succes & plezier met de re-launch, als iemand het kan zijn jullie het, nederland verdient een dedicated dutch search engine, en r is nog geld mee te verdienen ook… go>go>go

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond