Derp

Ilse start investeringsfonds

Ilse Media start een eigen investeringsfonds. Bedoeling is dat andere partijen ook gaan meedoen in het fonds van Ilse. Ilse stort 200.000 euro in het fonds. Daarnaast wordt nog 200.000 euro vrijgemaakt voor promotie en ondersteuning van het fonds. Het nieuwe fonds heet het Dutch Creative Industry Fund (DCIF), een investerings- en stimuleringsfonds voor de Nederlandse digitaal creatieve sector.

DCIF gaat zich met name richten op startende Nederlandse ondernemingen en initiatieven in de creativesector.  De creatieve sector, en dan vooral de digitale en online kant ervan, is volgens Ilse een van de belangrijke groeisectoren van de Nederlandse economie, aldus Ilse. Met het stimuleren van jonge ondernemers en ondernemingen wil Ilse media via het DCIF geld en middelen beschikbaar stellen om hun dromen waar te maken. Onlangs bracht het Innovatieplatform een rapport uit waarin staat dat Nederland op creatief vlak nog sterker moet worden.

“Het bruist van kleinschalige ideeën en kansen in de markt. Met dit investeringsfonds wil ilse media veelbelovende creatieve internet ondernemers een kans geven om hun plannen uit te voeren. Hiermee dragen we bij aan verdere ontwikkeling en innovatie in de markt. Onze expertise en ervaring zullen we inzetten bij het beoordelen van ingediende businessplannen. Natuurlijk zetten we daar waar mogelijk ook ons netwerk van sites, het grootste van Nederland, in om nieuwe initiatieven zo snel mogelijk tot groei te brengen,” aldus Paul Molenaar, de directeur van Ilse Media. 

DCIF investeert geld en levert expertise en/of middelen. Hiervoor krijgt het fonds aandelen terug in de startende onderneming. Typische individuele investeringen vanuit het fonds zullen liggen tussen de 20.000 euro en 40.000 euro. Het DCIF zal met een minimum fondskapitaal van 200.000 euro van start gaan. Ilse media is founding father van het fonds, maar de verwachting en de doelstelling is dat ook andere partijen die belang hebben bij innovatie en verdere ontwikkeling van de internetmarkt zullen instappen.

Vanaf november 2005 kunnen businessplannen worden ingediend. De voorwaarden kunnen worden ingezien op http://www.dcif.nl/. Begin 2006 zal worden aangevangen met selectie en beoordeling van de eerste businessplannen. Nog in het eerste kwartaal van 2006 zullen de eerste investeringsovereenkomsten worden gerealiseerd. De laatste maanden van 2005 worden gebruikt voor de verdere opstart van het fonds.

6 Reacties

2001/2002 is nu echt vergeten, nieuwe ronde is begonnen zo te zien. Wel een leuke insteek om voor het creatieve te gaan, ik ga het even laten stormen in mijn brain.

@Olivier: Ik zou er bedacht op zijn dat Ilse dit niet uit liefdadigheid doet maar om er zelf beter van te worden. Ik denk dus dat ze een groot aandeel in jouw plannetje willen. DCIF investeert geld waarvoor we aandelen terugkrijgen in een onderneming.Het is beter als zoiets vanuit de overheid komt, en een echt fonds is. Ik zou me op mijn hoede houden bij deze liefdadigheid.

@Jan: Ik snap het principe van een investeringsfonds.

mmmm tussen de 20k en 40k lijkt mij niet echt genoeg om een goed idee uit te ontwikkelen gezien de kosten momenteel. ik ben heel benieuwd waar men bij Ilse op focust !

Volgens mij mag je van geluk spreken als je zelf 5% van de aandelen houdt:) Die marketing gaan geen kosten inzitten, dat promoot ilse wel via hun eigen netwerk. Lijkt mij dan..

Ilse moet nog wat leren. Een bevriende relatie sprak het idee erg aan. En stuurde meteen een e-mail dat hij bereid was een investering in het fonds te doen en daarvoor graag een gesprek wilde. E-mail terug was verrassend. Als hij een business id wilde toezenden dan kon dat vanaf november. Als hij wilde investeren dan wilde ze graag eerst informatie hebben. Welke informatie niet nader toegelicht.  En tip als iemand van het investeringsfonds dit leest. Wees duidelijk! en als je investeerders wil laten toetreden tot het fonds nodig ze in ieder geval uit. Als je als fonds potentiële investeringsgelden laat liggen (@ilse een simpele google search was voldoende om de waarde te zien van de betreffende investeerder) kan je niet serieus gevonden worden.  Waarschuwing aan potentiële investment seekers. Laat dit fonds links liggen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug