Deel dit artikel
-

Ilse verliest meer terrein

De bekendheid en het gebruik van de Nederlandse zoekmachine Ilse zijn het laatste half jaar gedaald met respectievelijk 4 en 3%. Dat blijkt uit de nieuwe Nationale Search Engine Monitor. Ilse is nog steeds de tweede zoekmachine van Nederland achter Google.

Onderzoeksbureau R&M Interactive voert in samenwerking met search engine mediabureau Checkit periodiek onderzoek uit naar bekendheid en gebruik van zoekmachines in Nederland.

In oktober werd het meest recente onderzoek uitgevoerd onder 1.185 internetgebruikers. Enkele resultaten ( tussen haakjes staat de stijging of daling in procentpunten ten opzichte van de Nationale Search Engine Monitor die in februari dit jaar werd uitgevoerd):

Geholpen bekendheid
Google 98% (+1)
Ilse 92% (-4)
MSN 68% (-3)
Altavista 73% (-5)
Yahoo 73% (-2)
Lycos 73% (-1)

Wel eens gebruikt

Google 90% (+7)
Ilse 33% (-14)
MSN 16% (-5)
Altavista 13% (-3)
Yahoo 10% (-2)
Lycos 5% (-5)

Meest gebruikt
Google 74% (+6)
Ilse 14% (-3)
MSN 3% (-1)
Altavista 2% (0)
Yahoo 4% (+3)
Lycos 0% (-1)

Opvallend is dat alles zakt, behalve Google. De enige uitzondering is Yahoo dat als meest gebruikte zoekmachine een kleine stijging weet te realiseren, en daarmee zelfs MSN voorbij gaat, maar toch op geen enkele wijze een bedreiging voor de hegemonie van Google vormt.

De Nederlandse zoekmachine Ilse is nog steeds nummer twee, maar moet terrein prijsgeven aan Google.

Deel dit bericht

3 Reacties

ElMariachi

hmm.. en hoe staat het met de ongeholpen bekendheid?En is er ook onderzocht of mensen bij een zoekopdracht meerdere engines gebruiken?weten we ook iets over gebruikersprofielen … zeg maar segmenten? 

Bert van Tiel

Niet meer dan logisch de zoekresultaten van Ilse zijn oud en niet relevant, daar win je het niet mee!

JanWoelders

Hoe zit het toch met de uitstekende meta zoekmachine http://www.ixquick.nl?Werkt prima, maar ik hoor of zie er nooit iets over

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond