Deel dit artikel
-

ING Direct verdubbelt klantenbestand

In een jaar tijd heeft ING Direct het klantenbestand weten te verdubbelen. De internetbank beheerde eind vorig jaar 58 miljard euro namens zijn 5 miljoen klanten. ING Direct behaalde vorig jaar ook voor het eerst winst, "veel eerder dan verwacht", aldus ING-bestuursvoorzitter Ewald Kist.

ING Direct ging in 1997 van start in Canada, sindsdien breidde het uit naar Australië, de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië. In het laatste land ging ING in april 2001 van start, eind vorig jaar had het er 260 duizend klanten met een toevertrouwd kapitaal van 4,8 miljard euro.

In een jaar tijd heeft ING Direct kans gezien 1 miljoen klanten aan te trekken, het klantenbestand was daarmee eind vorig jaar verdubbeld. ING Direct heeft als lokkertje in alle markten waar het actief is een spaarrekening met een hoge rente. Overige producten die het aanbiedt zijn hypotheken, pensioenen en levensverzekeringen.

"ING Direct is een cruciaal onderdeel van de retailstrategie van ING Groep", aldus Ewald Kist, voorzitter van de raad van bestuur van ING in een verklaring. "In het derde kwartaal van 2002 waren de gecombineerde ING Direct-bedrijven in zeven grote landen voor de eerste keer kostendekkend en nu draagt ING Direct bij aan de winst. Dit is veel eerder dan verwacht."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond