Deel dit artikel
-

Inhoud ambassadeurschap open source nog niet duidelijk

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de ambassadeur open source en open standaarden precies zal gaan doen. Daartoe wordt nu een plan opgesteld.

Het is voor de ambassadeur open source en open standaarden nog niet helemaal duidelijk wat hij gaat doen. "We zijn nog hard mee bezig in te vullen wat ik concreet ga doen en hoe ik het meeste van nut kan zijn", zegt ambassadeur Erik Gerritsen in een interview met Computable. Staatssecretaris Frank Heemskerk stelde de ambassadeur aan in het kader van het actieplan Nederland Open in Verbinding (NOiV). De ambassadeur moet overheden bekend maken met open source en open standaarden.

Gerritsen wil ict begrijpelijk maken voor het topmanagement. "Ik zal vooral worden ingezet voor het geven van presentaties en andere activiteiten gericht op het meer bekendheid geven aan de vooroordelen van open standaarden en open source", zegt hij. Hij denkt dat het de eerste maanden rustig blijft rond het ambassadeurschap, omdat wordt nagedacht met welk verhaal het topmanagement moet worden benaderd. Ook wordt gezocht naar praktijkvoorbeelden. "Er zijn op dit gebied vast al heel veel leuke dingen gedaan", aldus Gerritsen.

Goed netwerk

Gerritsen is niet gekozen voor zijn open source kennis, maar vooral omdat een goed netwerk heeft in de ict-sector. Hij was hiervoor gemeentesecretaris bij de gemeente Amsterdam en is er nu kennisambassadeur. Daarvoor werkte hij als plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Gerritsen zal de functie twee dagen in de maand uitoefenen. Hij is de tweede ambassadeur op het gebied van ict bij de overheid. Marco Pastors is ambassadeur e-factureren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond