Deel dit artikel
-

Inschrijving Newconomy start 12 april

De inschrijving op aandelen Newconomy start morgen en duurt tot 19 april. Op 20 april volgt waarschijnlijk de notering. De bandbreedte is 10 tot 11,50 euro. De definitieve prijs en toewijzing volgt op 20 april voorbeurs.

De emissie beslaat minimaal 6 miljoen en maximaal 6,9 miljoen aandelen. Het aantal uitstaande aandelen na de beursgang zal derhalve minimaal 25,9 miljoen en maximaal 26,8 miljoen bedragen.

Twee institutionele beleggers hebben toegezegd een pakket aandelen te nemen. Zij zullen na de beursgang 5,5 en 5,01% van het aantal uitstaande aandelen hebben. Voor hen geldt geen lock-up regeling.

De meeste andere huidige aandeelhouders hebben een lockup regeling. De drie leden van de RvB (samen 32,5% van het huidige aantal aandelen) hebben een lockup van 12 maanden. Dat geldt ook voor twee andere founders (waaronder NesBic) die samen 17,6% hebben, en een lid van de RvC die 0,8% heeft.

De derde founder is Lex Mossel, de inmiddels vertrokken CFO, die 2,3% heeft. Aan hem heeft de AEX dispensatie verleend van de lock-up eis. De redenen, zo meldt het persbericht, daarvoor zijn "dat de heer Mossel (i) op geen enkele wijze meer actief betrokken is bij het management van Newconomy, (ii) houder is van een relatief klein aandelenbelang en (iii) een aantoonbaar conflict heeft met het management van Newconomy en de vennootschap."

Drie aandeelhouders, die gezamenlijk 3,5% bezitten, zijn geen lock-up overeengekomen. Voor de overige aandeelhouders geldt een lock-up overeenkomst van 6 maanden.

Het herziene prospectus wordt morgen gepubliceerd.

Deel dit bericht

1 Reactie

jeroen van vekzen

Dit is een oprecht koopje voor de Nederlandse CMGI.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond