Deel dit artikel
-

Intel in web-apparaten

Chipbakker Intel stapt in de productie van een nieuw type web-apparaten die onder Linux draaien. Deze apparaten zijn telefoon noch pc, maar combineren eigenschappen van beide. De bedoeling is dat pc-loze huishoudens toch eenvoudig kunnen surfen, mailen en bellen.

De apparaten zullen via telecom-operators en service-providers verkocht worden. 'We zien grote zakelijke mogelijkheden om Internetdiensten toegankelijk te maken via nieuwe apparaten voor thuisgebruik,'zegt Claude Leglise, VP Intel Architecture Busines Group in een persbericht . 'Onze strategie is gericht op het aan telecom-operators en service providers leveren van een rendabel platform waarop zij hun services kunnen aanbieden, waaronder het op afstand beheren van deze apparaten.'

Analisten zijn positief over deze dingen, die medio 2000 op de markt komen. Het verschil met web-phones is dat deze snel verouderen, terwijl de Intel-apparaten ge-upgrade kunnen worden (zij het alleen door de providers). Bovendien zijn er een toetsenbord, een groter scherm en een aparte handset voor telefoneren bijgevoegd.

Intel verlaat de vertrouwde Wintel-combinatie (Windows-Intel) en kiest voor het besturingssyteem Linux en de browser Mozilla (uit de Netscape-school). Beide zijn open source software en dus relatief goedkoop en makkelijk aan te passen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond