Deel dit artikel
-

Interactieve clip van Racoon is wereldprimeur

De allereerste interactieve clip ter wereld. De Nederlandse band Racoon heeft met het nummer ‘Lucky all my Life’ een wereldprimeur in handen. De zogenaamde i-clip is sinds maandag te zien op TMF en MTV.

Komt de i-clip voorbij, dan is één druk op de knop van de afstandsbediening voldoende om toegang te krijgen tot het interactieve gedeelte. De clip is alleen interactief voor gebruikers van UPC’s digitale televisie. Een rode knop geeft onder meer toegang tot extra videomateriaal van de band.

Door de mogelijkheden die digitale televisie van UPC biedt, wordt de videoclip de eerste interactieve clip ter wereld. Zo zijn er onder meer kaarten te winnen. De hoofdprijs bestaat uit twee kaarten voor een concert op Pinkpop en een meet & greet met Racoon.

Voor UPC is de i-clip een voorbeeld van de mogelijkheden die interactieve televisie biedt. "We vinden het fantastisch dat we met Racoon deze wereldprimeur hebben." Jeroen Jansen, verantwoordelijk voor interactieve televisie en video on demand bij UPC Nederland, beloofd voor de nabije toekomst nog meer interactieve toepassingen voor digitale televisiekijkers.

MTV Nederland heeft momenteel vijf digitale muziekkanalen. De interactieve clip sluit hier mooi bij aan. Edwin Teerink Head of Distribution & Affiliates MTV Networks: "Dat de eerste interactieve videoclip bij ons in première gaat is vanzelfsprekend. MTV Networks loopt in Nederland voorop in de ontwikkeling van digitale kanalen."

Entertainmentmaatschappij PIAS (Play It Again Sam) verzorgt de fysieke en digitale distributie, promotie en marketing van Racoon. De hit ‘Lucky all my Life‘ is afkomstig van het album ‘Before You Leave’ dat op 29 februari verscheen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sarah

Ah dat is leuk van Racoon! Maar was de eerste interactieve clip niet die van the Arcade Fire? http://www.beonlineb.com/click_around.html

Nathalie

Leuk ook dat Racoon zelf niet op de hoogte was, zo bleek vanochtend tijdens een interview in Goedemorgen Nederland.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond