Deel dit artikel
-

Interpay stopt met eigen internetkassa

Interpay, de organisatie die het betalingsverkeer in Nederland regelt, stopt op 31 december 2005 met zijn eigen zakelijke internetkassa. Dat bevestigt woordvoerder Annemiek Vergoossen. De kassa is onvoldoende rendabel gebleken. Gevolg is dat een aantal banken op zoek moet naar een nieuwe internetkassaleverancier.

Een van de partijen die op zoek moest naar een nieuwe internetkassaleverancier was de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Die heeft inmiddels onderdak gevonden bij payment provider Ogone. De laatste zorgt ervoor dat de migratie soepel verloopt en dat BNG gewoon weer gebruik kan maken van een internetkassa. Volgens BNG heeft het voor Ogone gekozen, omdat het een beter alternatief wilde dan de internetkassa.

Een andere partij die volgens het jaarverslag van Interpay gebruik maakte van de internetkassa was de Vereniging van Kamers van Koophandel en Fabrieken. Zij gebruikten de internetkassa om uittreksels uit het handelsregister op te vragen en af te rekenen. Wie er precies allemaal op zoek moeten naar een nieuwe internetkassaleverancier, weet Vergoossen niet precies. Wel dat het om een aantal banken gaat waaronder BNG.

“We zijn nu bezig met die banken en willen de boel zo snel mogelijk migreren naar andere leveranciers zoals Ogone. Wij stoppen binnenkort ook helemaal met het ondersteunen van de gemeenschappelijke kassa infrastructuur (gki) zoals die er nu is,” licht Vergoossen toe.

BNG is ondertussen al begonnen met het testen van de internetkassa van Ogone. De gemeenten Lelystad, Arnhem en Maarssen doen mee aan die test. Burgers in die gemeenten  kunnen bijvoorbeeld een nieuw paspoort al afrekenen met behulp van de internetkassa van Ogone.

De internetkassa van Interpay in zijn huidige vorm bestond sinds 2002. De voorganger heette cik. Dat stond voor centrale internet kassa. “Hoewel we stoppen met de gemeenschappelijke kassa infrastructuur blijven we verder natuurlijk wel actief op internet. Zo werken we ook samen met partijen als Bibit en Ogone waar het internetbetalen betreft.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Bart Wolters gemeente Arnhem

Gemeente Arnhem heeft op dit moment de BIK in gebruik en heeft geen test lopen met Ogone. Ook is het niet mogelijk een paspoort bij ons af te rekenen. Verder hebben wij tot de dag van vandaag van BNG geen officieel statement gehad omtrent de beeindiging van de kassa.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond