Deel dit artikel
-

Interview-NSS doet onderzoek naar banking 2.0

Interview-NSS/Synovate voert deze week voor Emerce een onderzoek uit naar Web 2.0 activiteiten in de bankwereld. Het onderzoeksbureau zal consumenten vragen naar hun ervaringen met digitale innovaties bij de banken. De onderzoeksresultaten zullen tijdens Emerce Insight Banking op 14 juni worden bekendgemaakt.

Directeur Reinier Heutink van Interview-NSS/Synovate licht toe: "We houden een representatieve steekproef onder vijfhonderd respondenten uit ons e-panel, over hun houding ten opzichte van financiële zaken, de kanalen die ze gebruiken en prefereren in hun communicatie met banken, het beeld dat ze hebben van hun bank en hun kennis en ervaring met vernieuwende bancaire interactiemogelijkheden."

Welke innovatie vindt u zelf het meest zinvol?
"Ik leid een vrij ingewikkeld bancair leven, geniet van de opties van private banking en online bankieren maar word nog steeds bestookt met enorme hoeveelheden post van de bank. Dat kost de bank veel geld en het kost mij tijd om alles weer in mapjes te doen. Het barst van de internetmogelijkheden om die sorteerfunctie bij me weg te nemen, maar dat gebeurt gewoon niet. Er lijkt geen enkele regie over de touchpoints met klanten te bestaan, online gaat het steeds soepeler maar de postale dino's bezorgen veel ergernis en overlast. Ik zie het er nog van komen dat we in Second Life een virtueel postkantoor krijgen met een hele coole postbode en eenvoudige printopties."

Hoe web 2.0 zijn onderzoeksbureaus zelf?
"Ik denk dat we redelijk vooroplopen als sector. Onze webpanels hebben eigen portals, met feedback over hun participatie aan onderzoek, een loyalty-programme en een online shop. Interactie tussen respondenten stimuleren we maar met mate. Voor de meeste onderzoekterreinen geldt toch dat je zoekt naar individuele meningen en individueel gedrag."

Andere bijdragen op Insight Banking op 14 juni zijn onder meer van ABN AMRO, Rabobank, Fortis, SNS, ING en Forrester. Je kunt je hier aanmelden. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn en je wilt de onderzoeksresultaten toch ontvangen, meld je dan aan via deze link.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond