Deel dit artikel
-

Investering van 1 miljoen euro in Kahuna

Investeringsfonds Astor Participaties heeft voor 1 miljoen euro een belang van 15 procent genomen in Kahuna Groep uit Amersfoort. Met het geld wil Kahuna versneld verder groeien.

Kahuna Groep is opgericht in 1997 en stelt zich ten doel om bedrijven te ondersteunen die zaken willen doen via internet. Het is actief met onder meer outsourcing, telecom, ip-communicatie en eCRM. Klanten van het bedrijf zijn onder andere de Nederlandse Spoorwegen, Wehkamp, Ohra en de Belastingdienst.

Het Amersfoortse bedrijf groeit sterk. Het had bij het begin van het jaar 52 mensen in dienst, zestien meer dan bij de start. "We hebben inmiddels alweer nieuwe mensen aangenomen, en het bedrijf telt momenteel 55 medewerkers, daarnaast hebben we nog rond de tien vacatures", zegt directeur en oprichter Rhett Oudkerk Pool van Kahuna Groep.

Het binnenhalen van een meerjarig contract met de NS vorig jaar was een van de grote prestaties van Kahuna. "De NS is wat omzet betreft onze grootste klant", zegt Oudkerk Pool. Het bedrijf groeide vorig jaar met 80 procent in omzet tot 6,1 miljoen euro en maakt winst, zo zegt Oudkerk Pool. "De definitieve cijfers over de winst zijn we nog aan het vaststellen." Het afsluiten van meerjarige contracten zorgt ervoor dat Kahuna in 2003 al een indruk had van de omzet voor dit jaar. "Die ligt hoger dan in 2002", zegt Oudkerk Pool. "Dat gaf tijdens 2003 wel een prettig gevoel om dat in het vooruit te zien."

Astor Participaties is een investeringsfonds van voornamelijk informal investors, maar ook ING Bank en Friesland Bank zijn financiers. Het heeft onder meer een belang van 22 procent in 2Cure Medical Information Services, een bedrijf dat werkt aan een elektronisch patientendossier. In Kahuna heeft het een belang genomen van 15 procent, zo meldt Astor Participaties op zijn eigen site. Kahuna Groep is daarmee voorlopig gewaardeerd op een bedrag van 6,66 miljoen euro. "Er is afgesproken om afhankelijk van de prestaties het belang eventueel te verlagen, waarbij voor de 1 miljoen euro een aandeel van 10 procent wordt gegeven", zegt Oudkerk Pool. Zelf heeft hij 70 procent van het bedrijf in handen, enkele andere medewerkers bezitten de overige aandelen.

"Begin 2003 zijn we begonnen met een oriëntatie onder investeerders", zegt Oudkerk Pool. "We wilden de groei nog wat agressiever voortzetten." De investering van van Astor Participaties biedt meer armslag om dit ook te doen, zegt hij. "Een ander voordeel is dat we hiermee een professionelere organisatie gaan worden, inclusief een Raad van Commissarissen."

Deel dit bericht

4 Reacties

Peter

Paar dingen vallen me op:Hoop "bla-bla" gehalte (dat zowiezo).Waar wordt het geld in geinvesteerd? (wordt niet duidelijk).Agressief groeien is 100 man aannemen in kwartaal (been there, done that). Wat Kahuna doet is niet aggresief groeien…Waarom moest er uberhaupt geld in? Uit de eigen cashflow de groei financieren lijkt me toch beter?Als ik reken moeten ze zo'n 10 miljoen euro omzetten (anders draaien ze niet de omzet die ze marktconform kunnen halen)Kahuna wil volgens mij de internethype in z'n eentje overdoen.Astor heeft al een exit-strategie: Management gokt op een overname van het hele bedrijf door een grote toko en dan loopt iedereen weer binnen.

Ronald

(Van de website van Kahuna)"Wehkamp: Een van de meest aansprekende eBusiness ondernemingen in Nederland is ongetwijfeld Wehkamp Online. Als een van de eerste Internet winkels in Nederland heeft Wehkamp een duidelijke pioniersrol vervult in de Nederlandse internet branche. De Internet activiteiten hebben een explosieve groei doorgemaakt en maken op dit moment meer dan 20% van het totale resultaat van Wehkamp uit. Kahuna staat Wehkamp sinds 1999 bij in het bereiken van haar Internet doelstellingen. Wehkamp vertrouwt in de vorm van een intensieve samenwerking op de oplossingen van Kahuna waar het gaat om het operationeel houden van haar Internet infrastructuur zowel als voor online marketing en customer service via e-mail." Vanaf 1997 tot heden wordt internet shop + infrastructuur volledig beheerd door Insite/Devote/Ordina… Never heard of Kahuna daar.

Marc de Jong Luneau, Kahuna Group

Ik blijf me verbazen over personen die, anoniem overigens, op deze manier hun kennis van zaken wensen te etaleren. Een ieder kan voor zichzelf wel vaststellen van welk niveau die kennis is, maar welke kinnesinne ligt hier aan ten grondslag?  Normaal gesproken verwaardigen we dergelijke inzendingen natuurlijk niet met een reactie, maar wanneer er wordt gesuggereerd dat Kahuna onterecht klantcases op haar website zou presenteren, kunnen we niet anders dan dat rechtzetten.  Kahuna werkt sinds 1998 met Wehkamp samen. Wij zijn verantwoordelijk voor het beheer van de technische infrastructuur. Voor de online activiteiten werkt Wehkamp met een aantal leveranciers waaronder Ordina, KPN, Moniforce en Kahuna. Deze partijen werken intensief met elkaar samen en kennen elkaar goed. Over deze samenwerking en het succes van Wehkamp Online schreef Automatisering Gids in 2003 een artikel. Voor de factfinders onder u die mijn woorden wensen te toetsen aan onafhankelijke media: zie het archief van AG.

Jaap Bakker

Inderdaad weer een nonsense reactie van iemand die zich (getuige zijn gefingeerde email adres) probeert voor te doen als iemand die bij Ordina in dienst is.  Onzin, want iedereen die vanuit Insite/Devote/Ordina (nu Clockwork) voor de Wehkamp website aan de slag is (geweest) weet dat Kahuna al sinds jaar en dag de (netwerk)infrastructuur beheert.  Met name in de periode van sterke groei van het aantal bezoekers van de Wehkamp site is de samenwerking tussen Ordina en oa. Kahuna zeer intensief geweest, om de performance en betrouwbaarheid van het gehele platform (netwerkinfrastructuur, servers, applicatie) te waarborgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond