Deel dit artikel
-

IPAN kiest nieuw bestuur

De IPAN-leden kiezen vanavond op de algemene ledenvergadering een nieuw bestuur. Kandidaat-voorzitter Joost Broeren is van plan met de vereniging meer als een kennisbank naar buiten te treden.

De vereniging van interactieve professionals IPAN telt momenteel 375 leden. Kandidaat-voorzitter Joost Broeren (34) wil in hetzelfde tempo groeien als afgelopen jaar, dat wil zeggen met 15 tot 20 mensen per maand. Hoe groot de doelgroep is weet Broeren niet precies. Broeren: "Er kunnen wel 10.000 mensen in Nederland bezig zijn met interactieve communicatie."

Broeren wil de leden enquêteren over de koers van de club. Zelf heeft hij een voorkeur voor aanwas van leden die buiten de 'incrowd' vallen. Broeren: "Dus ook de interactieve professionals die bijvoorbeeld in het grootbedrijf werken bij bedrijven als KPN en Sony. Eind deze maand zullen we met het nieuwe bestuur, als we gekozen worden, bepalen wie er allemaal welkom is. Ik wil de IPAN verder professionaliseren, maar wel met behoud van de intieme sfeer. Netwerken blijft heel belangrijk en dus ook de maandelijkse events, die overigens een belangrijke impuls zijn om lid te worden."

Daarnaast denkt Broeren dat de IPAN meer naar buiten moet treden als een kennisbank."De afgelopen twee jaar heeft het zittende bestuur hard gewerkt om de zaak financieel op de rit te krijgen. Dat is gelukt, en nu moeten we de volgende fase in. Ik vind dat we een positie moeten gaan claimen als autoriteit op het gebied van interactieve communicatie. Dat moeten we bereiken door kennis te delen en te ontwikkelen in de werkgroepen. Daarnaast wil ik de pers meer gaan benaderen en onderzoekjes en white papers gaan publiceren." Deze activiteiten zouden geen inkomsten hoeven genereren. Desondanks denkt Broeren dat er genoeg mensen zijn die tijd willen stoppen in de kennisgroepen.

Broeren is bedrijfskundige, werkte bij Getronics, Compaq, Altavista Benelux en is in 2001 voor zichzelf begonnen als interim-manager. Nu heeft hij een adviesbureau voor online communicatie. Broeren en de andere kandidaat-leden zijn voorgedragen door het zittende bestuur. De leden kunnen vanavond voor of tegen stemmen. Er zijn geen tegenkandidaten.

Deel dit bericht

2 Reacties

lid!

Geen tegenkandidaten? Die zijn in de voorrondes al afgeserveerd..

lid3

heb de afgelopen week gekeken op de site van ipan om te kijken hoe je je kandidaat kunt stellen, nergens te vinden. teveel incrowd zegt joost… hoe wordt je voorzitter? door de consultancytak van een ander bestuurslid, dq&a over te nemen. over incrowd gesproken. jammer zo wordt je als vereniging nooit echt serieus genomen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond