Deel dit artikel
-

iPhone helpt Apple aan winst

Apple heeft in het derde kwartaal van het fiscale jaar 15 procent meer winst gehaald in vergelijking met dezelfde periode in het voorgaande jaar. Het resultaat is voor een groot deel te danken aan de iPhones die nog steeds als warme broodjes over de toonbank gaan.

Apple oversteeg de eigen voorzichtige doelstellingen waarin rekening werd gehouden met de recessie. De verwachte omzet was 7,9 miljard dollar, maar deze steeg uiteindelijk met ruim 11 procent naar 8,34 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 1,23 miljard dollar. Vorig jaar bleef de teller steken op 1,07 miljard dollar.

Het aantal verkochte iPods daalde wel, zoals Apple eerder aangaf te verwachten. De iPod Touch daarentegen wist het verkochte aantal te verdubbelen. Er werden 10,2 miljoen iPods verkocht, een daling van 7 procent. Het aantal Macintosh computers vond gretig aftrek, hiervan werden er op jaarbasis 4 procent meer verkocht, 2,6 miljoen stuks.

Het aantal downloads van iPhone-applicaties uit de App Store ging over de grens van anderhalf miljard. Van de iPhone verkocht Apple er 5,2 miljoen stuks.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond