Deel dit artikel
-

Jobnews herstelt oude zoekmethode

Carrièresite Jobnews heeft de zoekmachine die tot mei werd gebruikt weer in ere hersteld. Veel gebruikers bleken liever door databanken te willen bladeren, dan een "matchingprofiel" op de site achter te laten.

Aanvankelijk hanteerde Jobnews.nl twee zoekmethoden, die ook op andere carrièresites zijn te vinden. Gebruikers konden zoeken in databases met cv's of met vacatures. In mei stopte het bedrijf met deze diensten in een poging het "matchen" te stimuleren. Dit is een systeem waarbij recruiters en werkzoekenden elkaar vinden via een gedeponeerd "matching-profiel".

De vernieuwing was aanleiding voor een uitgebreide reclamecampagne, die enkele miljoenen guldens kostte. Helaas bleken de veranderingen niet aan te slaan bij het publiek. Afgezien van technische problemen in de beginfase, bleek het ontbreken van een methode waarbij door vacatures gebladerd kon worden een groot gemis te zijn. "Daar hebben we gewoon een fout in gemaakt", geeft woordvoerer Nicolien Heinze toe. Was er dan geen onderzoek gedaan naar het klantengedrag? "Jawel", reageert Heinze. "We hebben onze plannen vooraf voorgelegd aan de recruiters en de kandidaten, maar tot het moment dat we live gingen bleek daar niet zo duidelijk uit dat de zoekmethode toch een gewenste dienst was".

De terugkeer van de zoekmethoden is voor Jobnews geen aanleiding om te stoppen met het "matchen". Volgens Heinze blijven beide diensten bestaan. "Het is niet zo dat de ene methode beter zou zijn dan de ander. De ene kandidaat wenst overzicht vanhet aanbod, de ander werkt liever met gedetailleerde cv's".

Jobnews, dat sinds februari 2000 volledig eigendom is van Wolters Kluwer, kondigde tevens aan nog meer vernieuwingen in petto te hebben. Welke dat dan zijn kon Heinze niet zeggen, wel dat deze "zeker nog dit jaar" het licht zullen zien.

Deel dit bericht

9 Reacties

firestarter

Zoals ieder bezoeker van de jobnews site had kunnen vertellen was de nieuwe site verschrikkelijk onhandig om vacatures te zoeken. Maxima zou het zo zeggen:"een beetje dom".

Rene Hofsma

De site met de meeste potentie is terug in het zadel. Eindelijk een board die luistert en reageert naar kandidaat en recruiter. Gelukkig maar want datgene wat Jobnews voor ogen had was onwerkbaar geworden. Het direkt zoeken werkt prettig en is overzichtelijk. Het stemt me tot genoegen om te lezen dat Jobnews doorgaat met verbeteringen aan de site.

Peter

Op z'n minst is het komisch om hierboven als gerelateerd bericht het artikel uit mei te zien onder de kop "JobNews lanceert nieuwe site om koppositie te behouden".De hele markt riep al onmiddelijk na lancering dat dit niet deugde en vroeg om herstel van de functionaliteiten van de oude site. En dan wacht JobNews nog een half jaar voordat ze toegeven fout te hebben gezeten. Onbegrijpelijk; volgens mij hadden ze een koppositie, en hebben ze die met de nieuwe site verspeeld. Of ze dat ooit terugwinnen, is maar de vraag, waar er inmiddels nieuwe spelers op de markt zijn. De 'oude' gebruikers zijn al weg en herkennen hierin denk ik toch niet meer wat ze hadden. Jammer, heel jammer.

Erik Hendriksen

Het zal nog erg moeilijk worden om teleurgestelde bezoekers terug te krijgen naar jobnews.nl. Door hun lastige matchingssysteem zijn veel bezoekers overgestapt naar diverse andere carrièresites, waar wél snel en eenvoudig vacatures te vinden waren. Als ze toch weer een kijkje gaan nemen op jobnews, zullen ze een minder aantrekkelijk vacature-aanbod dan voorheen aantreffen, want niet alleen voor werkzoekenden maar ook voor klanten was de nieuwe site reden om niet meer van jobnews gebruik te maken. Het zal toch weer een campagne vergen om het verlorene terug te halen, maar het lijkt me duidelijk dat de tijd van miljoenenverslindende campagnes voor carrièresites voorbij is. De fout van jobnews kon wel eens funest zijn voor haar voortbestaan. Natuurlijk wens ik ze veel succes en hoop ik dat ze me het tegendeel kunnen bewijzen.

John van der Aart

Met alle respect, maar als gebruiker van het eerste uur stel ik dat de huidige zoekmachine het niet haalt bij de oude van voor mei 2001. Dus om nou van 'herstel' te spreken… En betekenen dan 'meer vernieuwingen' meer Retro? Begrijp me goed, ik hoop dus van wel. Daarnaast denk ik dat niet alleen de nieuwe campagne ze miljoenen heeft gekost, maar ook het 'veelbelovende' systeem. Was dit nu veranderen om het veranderen beste WK-koper? Duur betaald foutje dus. PS. als jullie die oude site/zoekmachine toch niet meer gebruiken, mag ik 'm dan hebben?

nu niet

Ik heb Jobnews al opgegeven. Enige tijd geleden voor mijn vriendin aan het zoeken geweest op Jobnews. Er was niets zinvols van te maken. Gelukkig zijn er nog vele alternatieven.

Eric Bremer

Beste John, de 'vorige' versie van JobNews, dus van voor mei 2001, was gebouwd door YellowMind in Baarn. YellowMind heeft gebruik makend van haar kennis en door haar ontwikkelde technologie inmiddels Stagecentrum.nl gebouwd, waarvan veel functionaliteiten je bekend voor zullen komen.

John Corver

Het lijkt mij de enige juiste stap. Ik ben afgehaakt als klant wegens het zeer onhandige systeem en overgegaan naar Monsterboard. Ik denk echter dat het aan de late kant is. Ontevreden klanten keren in het algemeen maar moeizaam terug. Jammer want oorspronkelijk was jobnews een goede site.

Han Imming

Even de proef op de som genomen en wederom gebruik gaan maken van Jobnews. En het mag gezegt worden ik was wat sceptisch maar het werkt weer. Ik krijg weer resultaat en dat is uiteindelijk waar het om gaat. Jobnews thanks!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond