Deel dit artikel
-

“Jongeren kiezen vaker voor mobiele telefonie”

Met name jonge mensen kiezen er steeds vaker voor om voor telefonie alleen de mobiele telefoon te gebruiken en voor internet een kabelaansluiting te nemen. Dit zegt onderzoeksbureau Millward Brown/Centrum.

Millward Brown/ Centrum ondervroeg 1148 mensen via internet. Daaruit kwam naar voren dat 9 procent van de Nederlandse huishoudens met internet geen vaste telefoonlijn meer heeft en alleen via de mobiele telefoon belt. Research consultant Merik te Grotenhuis van Millward Brown/ Centrum zegt dat ander onderzoek soortgelijke percentages laat zien. "KPN noemde recent een percentage van 8 procent."

Van de ondervraagden gaf 30 procent aan dat ze in het geval van een verhuizing geen vaste telefoonlijn meer zouden nemen. Onder degenen die een kabelaansluiting bezitten is dit percentage 38 procent. "De belangrijkste reden voor mensen om toch de vaste lijn te blijven houden is internet", zegt Te Grotenhuis. Een deel van de ondervraagden had geen keuze, want niet overal is een kabelaansluiting beschikbaar, maar in het onderzoek is hier niet verder op ingegaan, zegt Te Grotenhuis.

Het zijn met name jongeren die geen vaste telefoonlijn meer hebben. Ook lager opgeleiden zijn sterker vertegenwoordigd in de groep mensen die geen vaste telefoonlijn meer neemt of zegt te overwegen deze op te zeggen. Werkende, hoger opgeleiden kiezen voor de vaste lijn vanwege internet, evenals 55 plussers. Studenten hebben er ook nog een voorkeur voor vanwege de hogere kosten voor mobiel bellen, aldus Millward Brown/ Centrum.

Het onderzoeksbureau voorziet dat de prijzenslag op de markt voor snel internet – zowel door aanbieders van adsl als kabelbedrijven – de animo voor een kabelaansluiting zal doen toenemen. "Het verschil tussen beide oplossingen wordt aanzienlijk gunstiger voor de kabelinternetters als de klant minder hecht aan het behoud van de vaste lijn." In reactie hanteert KPN "dan ook scherpe tarieven voor een vaste telefoonaansluiting waarmee weinig tot niet gebeld wordt", aldus Millward Brown/ Centrum.

Deel dit bericht

1 Reactie

Cherryl

Ik heb eigenlijk geen reactie op uw artikel. Ik heb namelijk een vraag. Ik ben bezig met mijn afstudeer scriptie en ben opzoek naar wat informatie over jongeren en mobiele telefoons. Ik heb de theorie : modernisering gebruik van Brink.Heeft u misschien meer informatie over mijn onderwerp en theorie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond