Deel dit artikel
-

Kabelexploitanten richten expositie in

Vecai , de vereniging van kabelexploitanten, wil met de expositie CableXperience bedrijven, overheden en belangenorganisaties inzicht geven in de diverse toepassingen van de kabel. Sponsors brachten al een miljoen bijeen om de expositie te kunnen inrichten.

Via het kabelnet zullen steeds meer diensten worden geleverd, uiteenlopend van breedbandig Internet, digitale video en webtelevisie, tot e-commerce en teleleren. Sommige toepassingen verkeren nog in een experimentele fase of staan op het punt van doorbraak. De ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn voor specialisten al lastig genoeg om bij te houden, laat staan voor ondernemers, beleidsmakers en belangengroepen. Daarbij gaat het niet zozeer om de technische stand van zaken, als wel om de praktische omgang met de verschillende toepassingen, de ervaring zelf.

Dat is gedachte achter de expositie die de Vecai heeft opgezet in Den Haag. De officiële opening zal plaatsvinden op 25 november, na de jaarvergadering van de branchevereniging. Intussen worden al mondjesmaat groepen bezoekers toegelaten. Vorige week werd de eerste rondleiding verzorgd voor de programmaraad van Multikabel.

Aan de telefoon licht Marcel de Bakker van Vecai de opzet toe: 'Er wordt veel over gesproken en geschreven, maar intussen blijven de toepassingen zelf enigszins buiten beschouwing. Die maken we in de expositie CableXperience aanschouwelijk, zodat mensen in de praktijk kunnen ervaren wat de mogelijkheden zijn.'

Een van die toepassingen heet domotica, wat is dat? 'Domotica,' zegt De Bakker, 'houdt zich bezig met de inrichting van het toekomstige huishouden. Een voorbeeld is dat men vanuit de auto belt om thuis de magnetron in werking te stellen. Of dat de ijskast aan de hand van de streepjescodes op de verpakkingen via de e-mail een bestelling plaatst bij de supermarkt.' Dergelijke en andere snufjes worden op de expositie gedemonstreerd. Zo is er een interactieve box van Siemens, een multifunctioneel apparaat dat digitale video, tv en pc in zich verenigd en geschikt is voor commerciële toepassingen.

De expositie is alleen toegankelijk voor georganiseerde groepen. Nadere informatie is de vinden op de site van Vecai .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond