Deel dit artikel
-

Kijkwijzer voor mobieltje

De kijkwijzer wordt vanaf 1 april (volgens de Nicam geen grap) door de vijf mobiele operators ook toegepast op het mobieltje. Voorlopig gaat het alleen om erotische beelden die het bekende Kijkwijzer-advies krijgen. Daarvoor hebben KPN Mobile, Orange, Telfort, T-Mobile en Vodafone hierover een contract getekend met het Nicam, de organisatie achter Kijkwijzer.

Zodra de gebruiker van een mobieltje erotisch getinte beelden opzoekt, verschijnt het Kijkwijzer-pictogram met het bijbehorende leeftijdsadvies.
De vijf operators en het Nicam zien dit als een belangrijke stap in het goed voorlichten en vooraf aangeven welke informatie de mobiele gebruiker te zien krijgt.

Door nieuwe diensten en technologieën zoals umts kunnen gebruikers van een mobieltje tegenwoordig naast bellen en sms-en ook foto’s en video’s bekijken via de mobiele portals van de operators. Om de dienstverlening naar klanten verder te verbeteren en hen in staat te stellen om vooraf te zien wat voor beelden ze gaan zien sluiten de mobiele operators zich aan bij de bekende Kijkwijzer van het Nicam.

De toepassing van Kijkwijzer voor erotische informatie is bedoeld als een eerste stap. De mobiele operators en het Nicam hebben de intentie om de toepassing van Kijkwijzer verder uit te breiden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond