Deel dit artikel
-

Kinsella bouwt aan nieuwe WOL-strategie

Er is helemaal niks mis met het imago van Worldonline . Tenminste, dat vindt de nieuwe topman James Kinsella. Hij is gisteren benoemd op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Zelf zegt hij te kort in dienst te zijn om al een nieuwe strategie ten toon te spreiden, maar hij neigt de DSL-hoek in te gaan.

In de eerste twee weken bij WOL heeft Kinsella inmiddels zes landen bezocht, in de hoop de geest van Nina Brink daar te doen verdwijnen. Maar volgens hem is er niets mis met zijn nieuwe werkgever: "Ik vind WOL zelfs een sterk merk. Ik ben niet voor niks weggegaan bij Microsoft (MSNBC, red). We zullen zeer succesvol worden in Europa." Met trots in de stem verkondigde Kinsella dat Steve Ballmer persoonlijk het vertrek van Kinsella wilde tegenhouden.

Het nieuwe WOL- succes moet ondermeer komen van DSL-lijnen, en het bedrijf wordt dus meer en meer een telecomprovider, zoals het in Engeland al geruime tijd is. "Met het leveren van DSL-lijnen kunnen we geld verdienen. Het ligt aan de verhouding met de verschillende telecombedrijven of we dat zelf gaan doen, of dat we dat aan hen uitbesteden", aldus Kinsella.

Ook passen er verschillende overnames in de nieuwe strategie. Hoewel WOL een oorlogskas heeft van ruim een miljard euro, sluit voorzitter van de raad van commissarissen Victor Bischoff zelfs een fusie niet uit. Namen voor overnames en fusies circuleerden nog niet op de vergadering.

Op de aandeelhoudersvergadering kreeg de WOL-directie overigens alleen tegengas van VEB-voorzitter Peter Paul de Vries. Hij wilde ondermeer dat WOL ook aandelen van beleggers terugkoopt tegen de emissie-prijs. WOL gaat hier niet in mee; ook de personeelsleden krijgen geen totale vergoeding. Wel zijn er nieuwe aandelenprogramma's voor het personeel opgesteld, vertelde Management-boardlid Ruud Huisman op een zwaarbewaakte persconferentie. Daar werd ook beloofd dat de site een aparte pagina krijgt met investor relations, zoals gebruikelijk is bij beursgenoteerde bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond