Deel dit artikel
-

Kleertjes.com breidt uit naar buitenland

Kleertjes.com heeft plannen om te gaan internationaliseren. Er wordt al geleverd aan België, in 2010 wordt dit echt serieus aangepakt. Het daaropvolgende jaar komt er een derde land bij.

Welk derde land in de planning staat, dat geeft oprichter Claudia Willemsen nog niet vrij. Wel laat ze weten dat de verovering van de landen buiten Nederland gewoon onder de naam Kleertjes.com gaat gebeuren: "Wij hebben ooit ook aan Amazon en eBay moeten wennen. Die namen kenden we toen ook nog niet."

Natuurlijk is er in de andere landen concurrentie. Maar volgens Willemsen moet je je afvragen of het te vergelijken is met Kleertjes.com. Daarnaast denkt ze dat haar titel als Emerging Entrepeneur of the Year hierbij ook nog wel eens een positieve uitwerking kan hebben.

Award

Willemsen won afgelopen zaterdag in de categorie Emerging de Entrepeneur of the Year-award van Ernst & Young, voor de meest succesvolle startende ondernemer. "Onze klant zal er niet wakker van liggen. Het is natuurlijk een business titel. Maar bij internationalisering kan het nog wel eens van pas komen."

Willemsen had de award niet verwacht, al had ze wel het gevoel dat ze een goede kans maakte: "Ik ben een passionele ondernemer met lef en ben overtuigd van mezelf. Ook de cijfers van het bedrijf moeten de jury hebben overtuigd."

Kleertjes.com trekt tussen de 150.000 en 250.000 unieke bezoekers per maand. De omzet tot en met het derde kwartaal komt uit op 7,5 miljoen euro.

Risico’s

Willemsens lef blijkt uit de risico’s die ze durft te nemen, meent ze zelf. Zo noemt Willemsen het voorbeeld dat ze een grote partij kleren durft te kopen.  "Je moet investeren, het blijft gewoon handel." Toen Willemsen mede-eigenaar was van een hostingbedrijf heeft ze de domeinnaam Kleertjes.com geregistreerd. Veel meer dan 15 euro heeft het haar toentertijd niet gekost.

Het succes van kleertjes.com wijt ze aan het feit dat ze heeft weten te penetreren in een conventionele markt. " Dat heb ik gedaan met een goed verhaal naar de leveranciers. De toeleverende markt heeft gemerkt dat er ook mensen zijn zoals ik die het netjes afhandelen, dat is onderdeel van mijn naam geworden."

Innovatie

Waar Kleertjes.com eerst voorop liep binnen e-commerce, ligt het de laatste tijd wat stil, geeft Willemsen toe. Maar voor de toekomst staat er genoeg op stapel. " Er komt een nieuw e-commerceplatform. Er zijn ook dringend verberingen nodig. Het platform waar we nu mee werken hebben we zelf gebouwd, maar we bereiken het stadium dat het de toestroom aan klanten niet meer trekt. De stabiliteit is belangrijk."

Ook zijn er plannen om meer te ondernemen met social media. "We hebben veel nieuwe ideeën." Willemsen wil er nog niet alles over kwijt, slechts dat ze actiever gaan worden op Hyves en dat ze gaan werken met reviews en functies waarbij klanten onder meer zien wat andere klanten hebben gekocht. "We gaan de artikelen meer koppelen aan social media." Of er video wordt toegevoegd, dat is nog even de vraag. "We moeten kijken of dat haalbaar is, omdat we dan met kinderen moeten werken."

Het lijkt een bekend verhaal dat de consument ondertussen al kent van verschillende grote spelers als Bol.com of bijvoorbeeld Amazon. Maar, zo belooft Willemsen: "Het worden vernieuwende dingen." Ze vervolgt: "Al moeten we wel flink terugkomen op dat gebied."

M-commerce

Op mobiel vlak zijn er daarentegen geen plannen. Wat betreft m-commerce heeft Willemsen nog haar twijfels. "Voor een bepaalde doelgroep zal het van de grond komen, maar voor onze doelgroep zie ik dat nog niet zo snel gebeuren." De klanten van Kleertjes.com bestaan voor het merendeel uit ouders in de leeftijd van 25 tot 40. "Het begin te komen en het zal een succes worden, maar dat duurt nog even."

Deel dit bericht

2 Reacties

Miranda

Vraag me af of dat goed gaat! Ik hoor vooral klachten over kleertjes.com en ik heb zelf ook onenigheid met ze gehad over een bestelling… Ik bestel er in ieder geval niet meer!

Sjoerd

Succes in het buitenland! Ben benieuwd hoe Kleertjes in bijv Frankrijk ontvangen gaat worden wanneer zij het niet eens uit kunnen spreken 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond