Deel dit artikel
-

Lastminute.com: Opnieuw verlies, samenwerking met Thomas Cook

Lastminute.com is een samenwerking gestart met Thomas Cook . De partijen zetten een gezamenlijke site op, waarmee ze elkaars klanten willen bedienen. Lastminute.com maakte de samenwerking tegelijk bekend met de resultaten van het afgelopen kwartaal, waaruit blijkt dat het bedrijf nog verlies leidt. In Nederland heeft het bedrijf in een maand tijd 30.000 abonnees geworven voor de nieuwsbrief.

De samenwerking met Thomas Cook houdt in dat Lastminute.com bezoekers die een vakantie langer dan zes weken vantevoren willen boeken, gaat doorverwijzen naar een site die het samen met Thomas Cook gaat opzetten. Op zijn beurt gaat Thomas Cook lastminute-boekers doorverwijzen naar deze site, waarna ze geattendeerd worden op het aanbod van Lastminute.com.

Lastminute.com leed in het eerste kwartaal (oktober tot en met december 2000) een netto-verlies van 11,7 miljoen pond. Die mate van verlies viel niet slecht bij beleggers. Het aandeel steeg gisteren op de beurs in Londen aanvankelijk, maar leverde vervolgens tweeenhalf penny in. The Guardian maakt melding van analisten die ontevreden zijn over de stijging in operationele kosten, van tien miljoen pond in het voorgaande kwartaal (juli, augustus, september) tot 16,3 miljoen pond in het afgelopen kwartaal.

Het aantal geregistreerde leden op de website bleef bijkans gelijk in het vierde kwartaal, ten opzichte van het derde kwartaal. Er was slechts een groei van 0,4 procent. Ook dat stemde analisten niet tevreden. In Nederland meldt Lastminute.com, dat sinds 1 januari hier actief is, dat er sinds de start 30.000 abonnees zijn geworven voor de nieuwsbrief.

Ten opzichte van het derde kwartaal liep het nettoverlies van Lastminute op van 9,7 miljoen pond naar 11,7 miljoen pond. In hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar lag het verlies nog op 6 miljoen pond.

De omzet verdubbelde wel bijkans ten opzichte van het vorige kwartaal. Toen boekte Lastminute.com een omzet van 1,4 miljoen pond, in het vierde kwartaal was dat gegroeid naar 2,9 miljoen pond. Lastminute.com verwacht volgend jaar winst te gaan maken. Het bedrijf heeft nog 70 miljoen pond in kas.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond