Deel dit artikel
-

Letsbuyit.com gaat weer zelfstandig verder

De Amsterdamse rechter heeft de periode van surseance voor Letsbuyit.com ingetrokken. Na de financiering van 52 miljoen euro achtten de bewindvoerders en de rechter het bedrijf weer rijp om op eingen kracht verder te gaan. Ook zijn er plannen om toch in meer dan de vier aangekondigde landen te blijven verkopen.

Er zal echter eerst een begin worden gemaakt met de afhandeling van de lopende schulden. Volgens het verslag van de bewindvoerders Schaink en Drop (advocatenkantoor Van Doorne) heeft het bedrijf een schuldenlast van ongeveer twintig miljoen euro. De logistieke partner, het Amerikaanse Sykes, is met 7,5 miljoen euro de grootste schuldeiser. Andere crediteuren zijn onder meer Hewlett Packard, Icon Media, WinEasy, BBDO, Carat, Pioneer, Braun en degene die afgelopen december Sinterklaas speelde op het hoofdkantoor.

Het bedrijf richt zich vanaf nu op vier landen: Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zweden. Maar de kans bestaat dat ook de landen waar Letsbuyit nu haar kantoren sluit, toch bediend blijven worden. Als dat gebeurt, dan kan er vanaf het tweede kwartaal ook in Nederland weer besteld worden.

Scheidend managing director Ernst Bökenkamp: De site openhouden is niet zo'n probleem, maar de logistieke afhandeling moet wel kloppen. Een klant in Nederland wil ook gewoon in het Nederlands een vraag kunnen stellen. Hoe dat opgelost zal worden, is aan het nieuwe management. We missen nu natuurlijk wel tweehonderd man personeel."

Bij het bedrijf gaat in ieder geval flink bezuinigd worden. De burn rate van tien miljoen euro moet worden teruggebracht naar één miljoen.

Het aandeel aan de Duitse Neuermarkt bleef vrijwel onveranderd na het nieuws.

Deel dit bericht

3 Reacties

Bart

Krijg ik dan eindelijk ook mijn geld eens terug,.. ik probeer sinds septembervorig jaar mijn geld retour te krijgen maar dat wil nog niet erg lukken! Schiet toch is op!

Sinterklaas

Beste Redactie, Ik er is een klein foutje in uw stuk geslopen. Er staat dat ik nog geld tegoed heb vanwege mijn bezoek aan Let's Buy It, dit is pertinent onwaar. Ik als Sint heb nog nooit geld gevraagd voor het verschijnen op het grootste kinderfeest. Het is toch raar? Een man die KADO'S weggeeft en er dan geld voor vraagt. Ik hoop dat u dit kunt rectificeren en anders overweeg ik u volgend jaar te laten verschepen naar de Speelgoedmijnen. Met vriendelijke groet, Sint Nicolaas van Myra

Joost

4 landen, waar als ik het goed begrijp Nederland niet bij zit: blijft het hoofdkantoor dan wel in Nederland? (Bart: zullen we er een keer langsgaan?) Op de site wordt sinds kort wel het een en ander duidelijk gemaakt, maar let eens op het verschil tussen de nederlandse en de engelse site! Sinterklaas spelen!? Het management heeft voor sinterklaas gespeeld, voor zichzelf, dus die krijgen niets meer. En de investeerders, die hebben nu zeker voor sinterklaas gespeeld! Vraag me af of het niet al te laat is (consumentenvertrouwen).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond