Deel dit artikel
-

LexisNexis nieuwe eigenaar van FactLANE

LexisNexis wordt de nieuwe eigenaar van PCM-databank FactLANE. De databankreus van Reed Elsevier krijgt de exploitaitierechten voor de zakelijke markt in licentie. PCM hoopt met de deal, waarvan de exacte omvang niet bekend wordt gemaakt, een bredere klantenkring aan te boren.

PCM Uitgevers zegt zich te willen concentreren op zijn kernactiviteiten. Daarnaast zouden de huidige verkoopactiviteiten op de zakelijke markt onvoldoende zekerheid bieden voor gegarandeerde royalty-inkomsten. Rob Veneboer, business manager van FactLANE: "PCM kan zo ook zijn klantenkring verbreden. LexisNexis heeft ook bronnen als De Telegraaf, het Financieele Dagblad en de tijdschriften van Elsevier Bedrijfsinformatie in de databank."

FactLANE , de voormalige Nederlandse Persdatabank, komt voor een onbekend bedrag in handen van LexisNexis. Per 1 januari 2003 zullen ook alle werknemers van FactLANE, dat veertien arbeidsplaatsen telt, in dienst komen van de databankreus van het Brits-Nederlandse Reed Elsevier. Die verschaft wereldwijd werk aan zo'n 13.000 mensen.

Het bedrag dat LexisNexis betaalt wordt niet bekend gemaakt. Volgens Veneboer van FactLANE staat nog niet vast of de naam van het naar eigen zeggen "grootste Nederlandse journalistieke online archief" gehandhaafd blijft. Die bevat overigens ook nu al artikelen van niet-PCM-titels zoals Quote en het ANP.

LexisNexis zal binnenkort ook zijn eerste Nederlandse vestiging openen, zo meldt Veneboer. Dat hangt samen met deze overname, maar vooral ook met het grote aantal Nederlandse multinationals onder zijn klanten. LexisNexis <a href="
http://www.pcmuitgevers.nl/default.asp?NavID=146&NewsID=124&RubriekID=&Dialog=NewsContent” target=”_blank” class=”news-text”>noemt zichzelf marktleider op het gebied van juridische en zakelijke informatie. Zijn online diensten bieden toegang tot vier miljard documenten uit duizenden verschillende bronnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond