Deel dit artikel
-

LG15 lanceert nieuwe serie en sociaal netwerk

De makers van baanbrekende webserie LonelyGirl15 introduceerden dinsdagavond op het New York Television Festival (NYTVF) de eerste aflevering van hun nieuwe serie ‘LG15: The Resistance’. De aflevering verschijnt zaterdag online.

Na het succes van de webcam-serie rond tienermeisje Bree vormden Miles Beckett en Greg Goodfried het productiebedrijf EQAL. Een aantal investeerders, waaronder Netscape-oprichter Marc Andreessen, stak in april 5 miljoen dollar in het bedrijf.

Het eerste resultaat van die investering is een nieuw sociaal netwerk-platform. LG15.com gebruikte voorheen een WordPress blog. De nieuwe versie is sinds maandag online. EQAL noemt zichzelf een “sociaal entertainment” bedrijf.

LG15: The Resistance‘ bouwt voort op de mythologie die Beckett en Goodfried ontwikkelden met LonelyGirl15 en KateModern; een schimmige internationale Orde jaagt op jonge vrouwen met een zeldzaam bloedtype dat eeuwig leven brengt.

Videos op profielpagina’s vertellen het verhaal. De vier hoofdpersonen zijn Maggie, Reed, onwillige held Jonas en Sarah, waarschijnlijk de nieuwe deerne in nood.

De videos verschijnen behalve op LG15’s eigen netwerk ook op sites als YouTube, MySpaceTV en Hulu. Elementen van het verhaal zullen elders online opduiken, zoals de sites Lifesbloodlabs.com en Crowley Collection.

LG15.com brengt alle elementen wekelijks bij elkaar in een aflevering “voor de meer passieve kijker”. Aan de eerste aflevering is goed af te zien dat EQAL nu met professionele schrijvers, regisseurs en acteurs in Los Angeles werkt.

LG15: The Resistance lijkt meer op traditionele televisie dan de voorgaande slaapkamerproducties, alleen een stuk sneller en verknipt. Beckett beaamt dat.

“Het is niet een tv-programma met de traditionele vijf acten-structuur”, zegt Beckett, “maar toen ik het geheel voor het eerst zag voelde het erg tv-achtig aan. Het is zeker mogelijk dat die media uiteindelijk samenkomen.”

LG15: The Resistance was de afsluiter van NYTVF’s Digital Day. Op het onafhankelijke tv-festival waren ook producties te zien van New Yorkse webvideo-startups Next New Networks en For Your Imagination.

Deel dit bericht

1 Reacties

kabouter plof

tv online, a never ending story?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond