Deel dit artikel
-

Lycos doet opnieuw grote overname

Lycos Europa doet opnieuw een grote overname. Vorige week werd de acquisitie van het Zweedse Spray Network afgerond , nu is ook het Franse MultiMania ingelijfd. Lycos betaalt daar 222 miljoen euro in aandelen voor. Ondermeer Caramail, de grootste emailprovider van Frankrijk, is onderdeel van MultiMania.

Zo verhoogt Lycos opnieuw het maandelijkse aantal pageviews. Volgens eigen zeggen zullen dat er nu 1,1 miljard per maand worden. Dat aantal is belangrijk, omdat Lycos voor het belangrijkste deel steunt op online advertising. Daarnaast haalt het bedijf een nog bescheiden omzet uit de beltikken van Internettoegang, via provider Comundo.

MultiMania is met name groot in het aantal communities, en lijkt wat dat betreft op Tripod en Angelfire, eveneens onderdelen van Lycos. Samen hebben de communities 2,5 miljoen geregistreerde gebruikers.
De koop maakt onderdeel uit van de strategie om top 3-speler te worden in de grootste Europese markten; Duitsland, Frankrijk, Engeland en Scandinavië. Gemeten naar bereik bezet Lycos Europe al de nummer 2 positie in Duitsland, is het de nummer 1 in
Scandinavië en, als gevolg van deze transactie, wordt het de nummer 2 in Frankrijk.

Het Lycos netwerk draaide in hun fiscale jaar ? afgesloten in juni ? een omzet van 71,6 miljoen euro. Daar staat wel een groeiend verlies tegenover. Lycos heeft nu, volgens eigen opgave, meer dan 21 miljoen unieke gebruikers en 9 miljoen geregistreerde gebruikers.

De transactie zal plaatsvinden in aandelen, waarbij Lycos Europe voor elke drie MultiMania aandelen zeven Lycos Europe aandelen geeft. Zowel de oprichters en managers van MultiMania, als investeerders Paribas en Sofinnova, hebben onder bepaalde condities ingestemd met de aandelenruil, die 31,7 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van Lycos Europe vertegenwoordigt.
Gebaseerd op de slotkoers van Lycos Europe op de Neuer Markt van 10,10 euro op dinsdag 31 oktober, wordt met de aangeboden aandelenruil elk MultiMania aandeel op 23,57 euro gewaardeerd en het totale aandelenkapitaal van MultiMania op 222 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond