Deel dit artikel
-

Marktplaats laat ZZP’ers gratis adverteren

Een samenwerking tussen FNV, belangenbehartiger voor zelfstandig ondernemers zonder personeel en Marktplaats maakt het mogelijk voor ZZP’ers om een jaar lang kosteloos hun product of dienst aan te bieden op de online handelsite.

Er is geen geld gemoeid met de samenwerking. Beide partijen spreken van een win-win situatie. Zo was FNV Zelfstandigen op zoek naar een platform waar hun leden zich online konden profileren. Tegelijkertijd zag Marktplaats graag de dienstensector groeien, door de kwaliteit omhoog te brengen en het aantal advertenties te vergroten.

FNV en Marktplaats, die beide met hetzelfde PR-bureau werken wisten elkaar hierin snel te vinden. Nu beide partijen de handen ineen hebben geslagen krijgen de leden van de vakbond een code waarmee ze een jaar lang gratis mogen adverteren op Marktplaats. Ook wanneer iemand in maart lid wordt, dan is de code nog 12 maanden geldig.

Gericht op de consument

Marktplaats richt zich voornamelijk op consumenten. Een ZZP’er met een eigen marketingbureau die meer b2b werkt zal zijn heil wellicht meer vinden door Google Adwords te gebruiken. Het zijn vooral de kleine ZZP’ers die zich richten op de consument, zoals bijvoorbeeld een nagelstyliste, die hier voordeel uit zullen halen.

Volgens Eugenie van Wiechen, managing director van Marktplaats.nl kunnen ZZP’ers op Marktplaats makkelijk hun regionale klantenkring vergroten: “Op Marktplaats.nl zoeken consumenten bij voorkeur naar producten en diensten in hun eigen regio. Hoe meer lokale ondernemers op onze site staan, des te beter de consument kan vinden wat hij zoekt.” Ook de bezoekers van de handelssite zullen hiermee op een groter aanbod stuiten.

Over een jaar willen beide partijen de actie evalueren om een eventueel vervolg te geven aan de samenwerking.

Deel dit bericht

6 Reacties

nubanen

op nubanen.nl kon dit al lang…

ZZp-er

FNV voor Zelfstandigen? Je moet wel gek zijn om je daarbij aan te sluiten. Voor ze het weten bedenken ze verplichtingen voor zelfstandigen en heb je een verplichte bijdrage zwangere ZZP-ers, ZZP-ers die max 40 uur mogen werken, ZZP-ers die niet meer mogen roken op hun werkplek, ZZP-ers die verplicht een dure arbeidsongeschiktheid woeker verzekering moeten nemen, ZZP-ers die een verplicht minimum loon moeten hanteren, ZZP-ers die niet meer dan 30 kilo mogen dragen, ZZP-ers die verplicht woeker-pensioenen moeten afsluiten etcetra. Ze gaan zometeen heel socialistich met allerlei regeltjes komen waardoor je een soort werknemer van de staat wordt.

FNV-nee

Kop moet natuurlijk zijn (Advertentie) Wordt lid van FNV Zelfstandigen en je mag een jaar gratis adverteren op Marktplaats. Is een puur ledenlokkertje. En je moet als zelfstandige wel gek zijn om lid te worden van een bond die niets voor je kan doen (of gaat de FNV straks cao-onderhandelingen met jezelf voeren). 

Abeetje

Als ik het goed begrijp kun je met een gewoon lidmaatschap van de FNV (waar ik al jaren lid van ben toen ik nog in loondienst was) niets doen wat betreft adverteren??Of begrijp ik dat verkeerd?

Pieter

Er zijn een boel gratis advertie/marktplaats achtige sites waar je gratis kunt adverteren zoals bijvoorbeeld zoekertjeskrant.nl. Kennelijk voelt marktplaats de hete adem in de nek van deze sites ……….eigenaar Ebay zal er langzamerhand wel achtergekomen zijn dat de aankoop van marktplaats een beetje duur was…….en op deze manier proberen nog wat marktaandeel te behouden.

Chester van Linden

Ik vind het wel een goed idee om de kleine zelfstandigen een beetje te helpen, al is het evt ook een beetje in eigenbelang, maar zolang je er beide beter van wordt is dat geen probleem natuurlijk.

het zelfde doen wij eigenlijk ook, wij geven elke zzp,er 10% extra korting op een website van http://www.worldwidesites.nl.

Soms moet je het van de kleine dingen hebben in het leven.

Mvg Chester van Linden
worldwidesites.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond