Deel dit artikel
-

“Maurice de Hond heeft al gewonnen”

"Het is honderd procent zeker dat Maurice de Hond terugkeert als CEO van Newconomy". Dat zegt Jules van der Vegt, de investeerder die vorige week nog aanwezig was bij een toenaderingspoging tussen de Raad van Commissarissen en de geschorste CEO. Hij doet zijn uitspraak na het persbericht dat de partijen binnenskamers naar een oplossing zoeken.

"Al zijn eisen zijn ingewilligd: Zijn terugkomst en een voorstel tot een concreet en constructief plan voor de onderneming". Voor de commissarissen heeft Van der Vegt geen goed woord over. "De commissarissen zijn tot nu toe nergens toe in staat geweest. Er is geen reden gegeven voor de schorsing. Het fenomeen commissaris stamt naar mijn mening ook nog uit een feodale tijd."

Zo laakt Van der Vegt ondermeer het optreden van commissaris Dimmes Doornhein bij het bedrijf AND. "Hij is daar president-commisaris, en kijkt nu gewoon toe hoe dat bedrijf failliet gaat. En die man is ook commissaris bij Newconomy." Van der Vegt zegt overigens AND te hebben 'doorgelicht en te licht bevonden'.

Van der Vegt zegt acht maanden naar Newconomy te hebben gebeld met de mededeling dat de ondernemingsstrategie niet deugde. "Er werd toen niet naar me geluisterd, maar ik heb wel gelijk gekregen." Later zocht Van der Vegt contact met De Hond, waarop hij uitgenodigd werd voor het gesprek van twee februari . Daarbij vertegenwoordigde Van der Vegt een aantal anonieme investeerders die eventueel in Newconomy wilden stappen. Of die investeerders ook om de hoek komen kijken als De Hond inderdaad CEO blijft, daarover is Van der Vegt nog vaag. Geschat wordt dat het nog twee weken duurt voor er nieuws over een nieuwe directie en eventueel een nieuwe Raad van Commissarissen naar buiten wordt gebracht.

Wie precies bij de huidige onderhandelingen aanwezig zijn, is niet bekend. De betrokkenen hullen zich volgens afspraak in stilzwijgen.

Deel dit bericht

10 Reacties

Teun van Essem

Wat een nonsens toch allemaal; Newconomy is helemaal geen bedrijf maar een verzameling deelnemingen waarvan geen enkele (wellicht op Ilse na) iets kan/vermag of wordt. Who cares of mauriceje terug mag komen van een zo goed als criminiele investeerder; zelfs de beste bakker kan van modder geen goed brood bakken! Het soort ruzies dat de afgelopen tijd door de newconomy bestuurders publiekelijk is uitgevochten geeft maar 1 ding aan : ze hebben het geld van hun investeerders verbrast en snappen niet hoe het gekomen is. Ik denk dat ik de aandeelhouders van newconomy ga oproepen een class action te starten tegen directie, bestuur en begeleidende bank; zij hebben een niet eens bijster professionele "milk the investors" truuk uitgehaald, die nu in het verbale geweld dreigt onder te sneeuwen. Ik vind dit hele gebeuren eigenlijk nog erger dan het rampenmoeras World Online; het geeft eens te meer aan dat IT-investeerders en ondernemers in ons kikkerlandje nog steeds cowboys ipv integrere mensen zijn……. jammer hoor. MVG 

John Roelofs

Zijn de kleine en grote aandeelhouders nou niet eens spuugzat van al dat moddervechten….????

Eric Esselink

Ik zie dat van der Vegt zijn destructieve spelletje doorzet, terwijl Maurice en de RvC van Newconomy verstandig geworden zijn en dit onderling proberen te regelen. Met zo'n, potentieele, aandeelhouder zijn ze vast heel blij…(not)

Hans van Baren

De ondernemingsstrategie wijzigt. De politiek over de schutting geworpen. De commissarissen vervangen. Kortom een diep ingrijpende metamorfose. Maurice de Hond komt terug met rugdekking van van der Vegt. Van der Vegt, een dominant entrepreneur. Het is nog steeds zo, wie betaalt die bepaalt. Risico voor Maurice is een marionet te worden. Als het ertoe leidt dat Newconomy herrijst; briljant !

mark

Wat Maurice ook gaat doen hij heeft in ieder geval laten zien te willen vechten voor zijn bedrijf. Natuurlijk heeft hij dingen gedaan die misschien niet de schooheidsprijs verdienen, maar doen we dat alemaal niet van tijd tot tijd. En dat nu met Van de Vegt of met wie dan ook samenwerkt doet er niet toe. Laten we nu allemaal weer doorgaan met ons werk en volgend jaar om deze tijd praten we weer eens. Nu moet Neconomy gewoon zorgen dat het aandeel gaat stijgen. IK geloof erin. En Maurice: laat ze maar zeiken allemaal, volg je hart en de 'beste stuurlui' staan altijd aan wal. Dat weet je wel van je carriere als scheidsrechter.

Toine

Wie is die Jules en waarom is zijn interesse in AND of Newconomy interessant?

Herman Polhuis

Wat is winnen? Als je niet in staat bent geweest om in ieder geval de emissiekoers te handhaven middels een uitgekiende strategie, dan noem ik dat verliezen. Als kleine belegger heb ik gedacht dat Newconomy met zo'n ervaren man een "safe haven" was en verloor fl. 80.000,00. Wat is de morele waarde van de CEO als zo iemand vooral de prioriteit geeft om zijn "eigen belang aan macht"? De belofte om binnen 5 jaar te groeien naar 300% stijging van de koers is in korte tijd ontaard in een daling van 80%. Maurice de Hond is voor mij een winnende verliezer die geen besef heeft van de teleurstellingen van velen.

dennis

Het is jammer dat we nooit de waarheid zullen kennen. Maar het ziet er vanaf de buitenkant echt super knullig uit. En dan denken ze ook nog dat mensen hier hun spaargeld in gaan steken, poehhhh!

Eric Esselink

Herman, Volgens mij kun je je Newconomy investering beter even vasthouden. Ik lees net in de de volkskrant, economie gedeelte, de volgende header: 'Opbrengst starters groter dan kosten faillisement'. 'Slechts 8 procent van de bruto opbrengst van succesvolle starters gaat verloren aan faillisementen'. Zelfs al is dit 25% bij newconomy, krijg je nog altijd twee keer zoveel terug als je hebt in gelegd (uitgaande van dat de andere 25% opgaat aan initiële investeringen).Overigens zegt dit natuurlijk niets over Maurice of de Rvc of zelfs maar over Newconomy, maar het geeft natuurlijk wel te denken… Teun,>>IT-investeerders en ondernemers in ons kikkerlandje nog steeds cowboys ipv integrere mensen zijn<<Lekker generiek hoor, die voorbij gaat aan succesnummers zoals ilse, startpagina en vele anderen.

Marcel

Maurice wel of niet, ik denk van wel. Maurice is het boegbeeld, het gezicht en wie zijn nek uitsteekt…   

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond