Deel dit artikel
-

“Maurice had al terug kunnen zijn”

Is er wel of geen bemiddelingspoging geweest om Maurice de Hond alsnog binnen Newconomy te houden? De Hond en zijn advocaat ontkennen, klein-aandeelhouder Frans Ramselaar zegt afgelopen vrijdag een gesprek gehad te hebben met een woordvoerder van De Hond. Ook voorzitter van de Raad van Commissarissen Pieter van Hoogstraten en een institutionele belegger waren daarbij aanwezig. Het gesprek escaleerde echter, zegt Ramselaar.

"Er zijn dingen gebeurd waar de honden geen brood van lusten", zegt Ramselaar na afloop van de persconferentie die De Hond vanochtend hield. Volgens hem kreeg Van Hoogstraten een envelop toegestopt van een groep informal investors die door De Hond bij elkaar gebracht zouden zijn om in Newconomy te investeren. Daar zat geen geld in, benadrukt Ramselaar, maar een 'boodschap'. De precieze inhoud wil Ramselaar niet bekend maken, maar deed hem wel besluiten zijn steun aan De Hond om te zetten in een steun aan de Raad van Commissarissen.
"Maurice had vrijdag al terug kunnen zijn", zegt de klein-aandeelhouder. Ramselaar was volgens eigen zeggen betrokken bij de eerste dagen van Newconomy, toen nog ICOM. Hij verkocht zijn aandeel in Tryllian indertijd aan Newconomy.

Op de persconferentie ontkennen De Hond en zijn advocaat Martinus Pannevis dat er een dergelijk gesprek heeft plaatsgevonden. Toch komt Ramselaar met extra gegevens; De Hond zou in de kamer ernaast aanwezig geweest zijn, hij chauffeerde zelf zijn vertegenwoordiger van de investeerders. Zijn woordvoerder zou een bekende Nederlander zijn.

Wel is er gesproken over het aanblijven als commissaris bij het bedrijf Yooz, waar moeilijkheden zijn. Dat bevestigt Pannevis. Er is wel sprake geweest van een poging tot bemiddeling, zegt Pannevis, maar daarvan is de afgelopen week niets meer vernomen in kamp De Hond. Dat komt omdat er geen zwaargewicht is gevonden die de rol van bemiddelaar kon spelen, zegt Ramselaar.

Vreemd genoeg pleiten zowel De Hond als Ramselaar – aan de kant van de Raad van Commissarissen – voor een gezamenlijk plan voor de toekomst van Newconomy. Waarom dat er nog niet van gekomen is, ligt aan de groep investeerders achter De Hond: "Zij lijken een eigen agenda te trekken", aldus Ramselaar. Welke investeerders dit zijn, blijft nog onbekend.

Ook willen Ramselaar en een aantal institutionele beleggers – samen goed voor dertig tot 35 procent van de aandelen – middels een brief aan de Stichting Toezicht Effectenverkeer vragen om helderheid rond de handel in Newconomy-aandelen. Zo willen zij inzicht krijgen wie er de afgelopen tijd hebben verkocht en gekocht. Ramselaar verwacht overigens dat Newconomy zelf ook met zo'n verzoek zal komen.

Deel dit bericht

7 Reacties

John Galoway

Beter dan 'Onderweg naar Morgen'…..

Maurice de Hond

Ik heb de afgelopen tijd veel onzin en indianenverhalen gehoord over wat er gebeurd is en aan het gebeuren is. Als commentaar op dit verhaal (en als les aan alle anderen): - er is NIEMAND die namens mij kan of mag optreden, behoudens mijn advocaat Mr. Pannevis en ik zelf. Dus het kan niet waar zijn dat er ergens een bespreking was waar ik door anderen vertegenwoordigd zou zijn. En als er mensen zijn die dat pretenderen dan is dat onjuist. - Ik heb tot nu toe direct of indirect niet aan een bemiddelingspoging meegewerkt. Het is dus volledige onzin dat ik vrijdag al bijna terug was!!Er is woensdag 31 januari gevraagd of ik aan een bemiddelingspoging zou willen meewerken onder bepaalde condities. Daar heb ik "ja" op geantwoord, maar daarna is er niets meer mee gebeurd. - Ik word langzamerhand onpasselijk over dit soort verdachtmakingen. Blijkbaar kan men een en ander niet "winnen" via reden en argumenten en gaan we steeds meer moddergooien (lees interview met Pieter van Hoogstraten in De Telegraaf van maandag jl.) Weet iemand misschien nog iets van een gebeurtenis toen ik 10 jaar was en mijn buurjongetje geslagen heb??? - En ik verwelkom ieder onderzoek naar aandelentransacties. Met name die op de 16e januari toen De Telegraaf al wist dat ik geschorst zou worden en ik nog niet. Ik ben ook zeer benieuwd! Maurice 

stoker

lijkt me duidelijk… hier zit die Rolloos weer achter.

V12

Geachte heer de Hond, Ten eerste wil ik u mijn complimenten aanbieden voor het feit dat u de moeite neemt om op deze website regelmatig een reactie te geven op de berichtgeving over uzelf (waarbij ik ervan uitga dat de met Maurice de Hond ondertekende reacties ook van 'the one and only' zijn). Dit geeft mijns inziens aan dat u niet alleen over de nieuwe economie praat, maar er ook daadwerkelijk aan meedoet en communiceert op een moderne manier. Alle ontwikkelingen omtrent uzelf en Newconomy lezende komt er bij mij toch een vraag boven die ik u (dankzij dit mooie medium) meteen zelf maar ga stellen: Wilt U nog wel terug naar Newconomy? Ik zou mij inmiddels heel goed kunnen voorstellen dat de afgelopen maand een dusdanige breuk in vertrouwen heeft opgeleverd dat er nauwelijks meer een werkbare situatie ontstaan kan. Of zijn er nog een groot aantal mensen binnen de organisatie waarvan U weet dat ze uw terugkomst steunen ? Met vriendelijke groet, FransV12

Eric Esselink

Maurice, Ik sluit mij aan bij Frans (Reitsma, v12). De gebeurtenissen van de afgelopen dagen maken de vraag wie er gelijk heeft of niet irrelevant. Met verder vechten beschadig je jezelf alleen maar meer, waardoor je een steeds negatiever image krijgt. Tenslotte heb jij en je vrienden nog een kwart van newconomy in handen, maar wat heb je daaraan als door alle ontwikkelingen Newconomy in de goot ligt? Mijn advies zou zijn om aan te koersen op een overeenkomst met Newconomy voor een eervolle terugtocht, waarbij je bijvoorbeeld CEO af bent maar daarvoor in de plaats een Commissaris plaats of twee terug krijgt. Dat zou zowel in jouw belang zijn als in belang van Newconomy. Eric Esselink Ps. ik heb nog banden met newconomy, nog heb ik ooit kontakt met een van spelers in dit spel gehad…:-) 

Guus

Wie er in deze gelijk heeft kan ik niet bepalen… wat ik wel weet is dat Maurice vecht voor zijn toko, dat verdient respect.

René Steuer

Als je kijkt naar de hoogte van de investeringen van Newconomy in sommige van haar netwerk dochters en je zet dat af tegen de kwaliteit van de diverse concepten. Dan mag je gerust concluderen dat de beslissers van Newconomy iets te vaak verkeerde keuzes hebben gemaakt. Het enige haalbare – blijkt achteraf – was meerwaarde te creëren door weinig wakkere aandeelhouders te laten investeren. Dit pyramide spel is sneller doorgeprikt dan verwacht. Alhoewel de Hond oprecht de bedoeling heeft gehad om er iets moois van te maken is het nu tijd voor mensen die het bedrijf kunnen aansturen met kennis van nieuwe technologie geschoeid op de leest van oude vertrouwde business modellen. Het concept van Newconomy is goed. Pech, gecombineerd met een te optimistische visie, hebben roet in het eten gegooid.Het is jammer dat de haantjes en hondjes dit niet op een wat elegantere manier wisten op te lossen. De schade voor personeel, de netwerkbedrijven, de hoofdrolspelers zelf en natuurlijk de aandeelhouders was dan aanzienlijk minder geweest. Wat dat betreft hebben de commissarissen en banken net zoveel boter op hun hoofd. Het is toch ongelofelijk hoe zij – veelal toppers uit het bedrijfsleven – geen creativiteit hebben gehad dit zakelijker op te lossen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond