Deel dit artikel
-

McDonald’s in ringtones, branden cd’s

Om mensen meer tijd in een McDonald's-vestiging door te laten brengen en in te spelen op de digitale consument, is het bedrijf in Amerika een proef begonnen waarbij klanten ook ringtones worden aangeboden. Tevens wordt de mogelijkheid tot het branden van cd's en het printen van digitale foto's gegeven.

Daarvoor heeft McDonald's Blaze Net, een apparaat dat lijkt op een geldautomaat in een van de vestigingen in een winkelcentrum in de buurt van Chicago geplaatst. Het apparaat is geplaatst in het zogheten McCafe-gedeelte van Mc Donald's. Dat lijkt meer op een lokale Starbucks-vestiging dan op een hamburger-tent. Overigens deed datzelfde Starbucks vorig jaar ook al een proef met het branden van cd's aldaar.

Een McDonald's-woordvoerder verklaart tegenover de Chicago Tribune dat klanten to nu toe positief hebben gereageerd op de nieuwe machines.Nog onduidelijk is hoeveel McDonald's-vestigingen een Blaze Net zullen krijgen. Vooralsnog betreft het een proef van 60 tot 90 dagen.

Slaagt die dan zullen ook andere vestigingen uitgerust worden met de apparatuur, aldus Jonathan First, marketing-man van Digital Transaction Machines, dat de apparaten levert aan McDonald's. “De eerste stap is Oak Brook. Daarna gaan we naar Zuidoosten van de VS. West Virginia en Florida zijn dan waarschijnlijk de volgende staten die aan de beurt zijn.

The test volgt op de eerdere introductie van soortgelijke apparatuur in Munchen in november. Die apparatuur wordt nu in de 1250 vestigingen van McDonald's in Duitsland geplaatst. Met de apparaten kunnen behalve foto's geprint, cd's gebrand en ringtones gedownload in de toekomst ook kaartjes voor evenementen worden gedrukt. Ook zijn er plannen om dvd's en video's aan te gaan bied

Deel dit bericht

2 Reacties

Andre

We kunnen ZELF van alles downloaden op allerlei apparaten, maar voor ringtones zijn weafhankelijk van een paar aanbieders die daar vette prijskaartjes aan hangen.Waar blijft het mobieltje waar je zelf een ringtone op kan zetten ? Via je eigen PC?Of zijn er afspraken tussen mobiel-producenten en ringtone-aanbieders.Wie het weet mag het zeggen. Vr Gr,Andre

Koos Koets

@andre dat kan al lang

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond