Deel dit artikel
-

Mediakabel introduceert digitale TV

Mediakabel , een verzameling Nederlandse kabelaanbieders, is gisteren gestart met aanbieden van interactieve televisie onder de naam Mr. Zap . Via de nieuwe dienst kunnen consumenten films bestellen, muziek luisteren en games spelen. Ook wordt het aantal zenders flink uitgebreid. De kabelbedrijven hebben een gezamenlijk bereik van 1,6 miljoen hushoudens.

Voor het gebruik moet de consument een speciaal tarief betalen, en hij heeft een speciale afstandsbediening nodig. Mr. Zap maakt gebruik van TV Surfer, een innovatieve tool op het gebied van interactief TV kijken. Deze dienst is in Nederland het eerste grootschalige project op het gebied van interactieve televisie.

'De tijdbalans tussen werken, spelen en slapen zal niet of nauwelijks meer worden bepaald door de aanvangstijden van TV programma's. Wat mij betreft mag dan ook gesteld worden, dat onze fantasie de enige beperking is die we nu nog kennen', aldus Paul Israël, Commercieel Directeur van Mediakabel.

Dit jaar zal Mr. Zap worden uitgebreid met nieuwe mogelijkheden, zoals concerten, shows, bokswedstrijden en extra zenders. Het Mr Zap-aanbod is te verkrijgen in de verzorgingsgebieden van alle kabelmaatschappijen in Nederland die hiervoor een contract met Mediakabel hebben afgesloten.

De zeven kabelmaatschappijen die aan Mediakabel zijn gelieerd, zijn: ENECO KabelTV & Telecom BV, Palet Kabelcom b.v., UPC Nederland (voorheen GelreVision), ZeelandNet BV, N.V. Nutsbedrijven Maastricht, Kabeltex B.V. en De Alkmaarse Kabel. Deze kabelmaatschappijen bedienen gezamenlijk 1,6 miljoen huishoudens in Nederland. Daarnaast neemt Casema een deel van de diensten van Mediakabel af.

Deel dit bericht

3 Reacties

R.P.Kraan

Het kabelnet is uit op grote winsten over de rug van de kijker. Eeen abonnementje hier en daar en overal voor betalen.Heel leuk, maar ik hoop dat velen er niet in zullen trappen. Neem gezamelijk maar een centraal schotelsysteem en je kunt zien en horen wat je maar wilt. Ook Internet is dan een fluitje van een cent en stukken goedkoper….! We zijn als kijker wel goed maar niet gek!De winst van de kabelnetten hebben de desbetreffende gemeentes opgestreken van het geld wat de kijker bij elkaar gespaard heeft.Nu mag de kijker weer de programma's gaan betalen….. Lekker zeg.. Niks kabel, weg ermee..!

W.v.Diermen

Geachte Mevrouw/Mijnheer, Als het met de voorlichting/informatie van Mr.Zap net zo gesteld is als de overgang van telekabel naar chello dan zullen nog veel mensen hartkloppingen kunnen krijgen. Het enige contact wat ik met UPC heb, is via mijn gironummer.Hun voorlichting/informatie is zo ontzettend slecht, dat ik me afvraag of een bedrijf van hun formaat dit zich ongestraft kan permitteren.Toch wens ik Mediakabel met hun intiatief heel veel sucses, en hoop ik dat voor al UPC-ers ook eens de digitale zon doorbreekt, met vriendelijke groet. Afzender: wdiermen@telekabel.nl

E.D.J. Bleeker

Proficiat: eindelijk is het dan mogelijk om een specifieke programmering samen te stellen naar de specfieke wensen van eenieder en dat zonder telefoontikken maar gebudgetteerd naar de wensen: je kan het net zo "goed"- en koop maken als je zelf wilt. Eindelijk afgelopen met al die dogma's en demagogen van de publieke omroepen. Veel nuttiger zo om de verantwoordelijkheid daar te leggen waar hij hoort: bij het "Het Zelf" de "Eigen Bron", DE CREATOR ZELF.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond