Deel dit artikel
-

Mediamarkt opent webwinkel

Media Saturn, moederbedrijf van de elektronicaketens Media Markt en Saturn, opent eind dit jaar een webwinkel in Nederland en Oostenrijk. De retailwinkels worden actief betrokken. Eerder kwamen de fysieke winkels nog in opstand tegen een dergelijk initiatief.

De huidige website van Media Markt toont nu slechts content die weinig afwijkt van de folders die de keten verspreidt. Op het gebied van webwinkelen is Media Markt een kleine speler in Nederland. Het bedrijf verkoopt enkel cartridges en telecomabonnementen via zijn site. Daarvoor werkt het samen met derde partijen.

Een eerdere poging om een webwinkel op te zetten sneuvelde door protest van de fysieke winkels. Zij vreesden omzetderving. Ditmaal pakt Media Saturn het anders aan. De strategie is om de retailwinkels te betrekken bij de webshop.

“Het wordt een click and brick-initiatief. Zo kan iemand die online een product betstelt dit meteen ophalen in de dichtstbijzijnde winkel wanneer hij niet een dag of langer wil wachten tot het wordt afgeleverd”, aldus een woordvoerder van Media Saturn. Retail en online moeten geïntegreerd worden. In de loop van dit jaar wordt het concept meer uitgewerkt.

Het van oorsprong Duitse bedrijf koos Nederland en Oostenrijk om dit initiatief uit te rollen. De woordvoerder bleef onduidelijk over de reden achter deze keuze. Het gaat om een proef. Mocht het online uitstapje een succes blijken, dan volgt een uitrol naar alle andere Europese landen waar Media Markt actief is.

Deel dit bericht

3 Reacties

Anoniem

Wie heeft de site ontwikkeld? Lijkt me interessant om te weten

Jay de Groot

Alle online zaken van Media Saturn / Media Markt wordt ontwikkeld door Nexum(www.nexum.de). Die in NL ook Otto en Mexx International doen.  Bestaan drie jaar en zijn ruim honderd mensen al. Zijn onderdeel van Pironet NDH.

Niels Buijs

Ben persoonlijk benieuwd hoe ze dit gaan vormgeven. Iedere MediaMarkt vestiging hanteert haar eigen prijzen. Worden er dan exacte prijzen weergegeven op de website of niet?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond