Deel dit artikel
-

Message4u biedt nieuwe unified messaging-dienst

De ZXFactory start deze week met een nieuwe dienst, Message4u , waarmee e-mailberichten via de telefoon zijn te beluisteren. Daarnaast kunnen fax en voicemailberichten ook in één centrale inbox ontvangen worden. Product manager David Buschman verwacht komend jaar tussen de vijf- en tienduizend zakelijke gebruikers in te kunnen schrijven.

Message4u is een nieuwe aanbieder op deze zogenaamde Unified messaging-markt, en is volgens Buschman wel vergelijkbaar met Xoip , dat ondermeer faxberichten in emails omzet. Message4u richt zich op zowel de zakelijke als particuliere markt. Voor die laatste markt verwacht Buschman dit jaar 'enkele tienduizenden' gebruikers.
'We zullen een gratis dienst aanbieden, en daarnaast ook een betaalde dienst, waarmee meer mogelijk zal zijn', zegt Buschman.

Enige bezwaar tegen de dienst zou de opkomst van de wap-telefoon kunnen zijn. Gebruikers kunnen dan gewoon op het scherm van de telefoon de mail lezen, zonder dat deze omgezet hoeft te worden in voicemail. Buschman denkt dat het anders zal lopen. 'Voorlopig is het gebruik van wap-telefoons nog marginaal, ik zie nog genoeg ruimte voor een dienst als de onze.'

Ook de directeur van ZXFactory, Marcel Raats, maakt dat duidelijk: 'Met het aanbieden van Message4U voorzien wij in een grote behoefte naar mobiliteit en betere bereikbaarheid. E-mail op Internet wordt hiermee eenvoudig gekoppeld aan het mobiele en vaste telefoonnetwerk. De tijd dat alleen nationale PTT's dergelijke diensten konden ontwikkelen is voorgoed voorbij.'

Bij het vorig jaar gestarte ZXFactory werken inmiddels zeven mensen.

Deel dit bericht

4 Reacties

hans schotema

Eindelijk gewoon mijn email uitluisteren, kan XOIP nog een puntje aan zuigen.

Corina Egges

Voor helemaal noppes ben je nu een stuk bereikbaarder, vooral het afluisteren van je e-mail waar je maar wilt is reuzemakkelijk. Mocht WAP wat worden dan ben je toch al een stuk meer kwijt met abonnementen en dergelijke.

M.Savelbergh

Ik denk dat XOIP niet stil zit. De gebruikte techniek biedt nog veel meer mogelijkheden. Dus met dat puntje zuigen zal voorlopig geen prioriteit zijn. Overigens ben ik erg benieuwd naar de zakelijke prijsstelling van deze dienst. Voorlopig kun je de site wel bekijken, maar geen menu-item werkt. ({ http://www.message4ugold.nl/; http://www.message4ugold.nl/ }) 

Sjoerd Wibbema

Ik heb de dienst inmiddels een groot aantal keren gebruikt. Faxen en voicemails ontvangen gaat prima!Het beluisteren van de e-mail is even wennen, maar nu ik die stap heb gemaakt merk ik dat het erg handig is. Vooral onderweg!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond