Deel dit artikel
-

Microsoft en TomTom schikken in patentrechtszaak

Microsoft en het Nederlandse TomTom, die beiden een patentrechtszaak tegen elkaar hadden aangespannen, hebben een schikking getroffen. De partijen konden na ruim een jaar kibbelen niet zonder rechtsgang tot een licentie-overeenkomst komen.

Als onderdeel van de deal zal TomTom Microsoft betalen voor octrooilicenties. Microsoft en TomTom hebben dit voor een duur van vijf jaar afgesproken.

Microsoft liet in februari weten het navigatiebedrijf voor de rechter te slepen vanwege een conflict over inbreuk op patentrecht. Volgens de Amerikaanse softwaregigant zou TomTom inbreuk maken op acht Microsoft-patenten.

Microsoft op zijn beurt, krijgt toegang tot de patenten van TomTom die in de aanklacht van de navigatieproducent worden genoemd. Hiervoor hoeft de softwaregigant de Nederlandse partij niet te betalen. TomTom’s patenten vallen onder de General Public License waarvoor geen afdracht gegeven hoeft te worden.

TomTom trok alle juridische registers open om een patentrechtszaak van Microsoft van zich af te schudden. Nadat de navigatiefabrikant de tegenaanval inzette door op zijn beurt Microsoft voor de rechter te dagen (Microsoft zou met zijn Streets & Trips-product inbreuk maken op vier van de patenten van TomTom), besloot het bedrijf ook nog eens zijn patenten gratis ter beschikbaar te stellen aan Philips, Sony en IBM. TomTom sloot zich aan bij het Open Innovation Network.

Bron foto: Erwin Boogert (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond