Deel dit artikel
-

Microsoft in ontwikkelplatform voor rfid-toepassingen

Softwarereus Microsoft wil samen met een aantal bedrijven een ontwikkelplatform vormen voor rfid-toepassingen. Bedoeling is dat partijen deze week voor het eerst bij elkaar komen.

Bedrijven die zich bij de software-alliantie van Microsoft hebben aangesloten zijn Accenture, GlobeRanger, HighJump Software, Intermec Technologies, Manhattan Associates and Provia Software, melden Amerikaanse media.

Voor rfid-toepassingen wil Microsoft waarschijnlijk Windows CE, SQL Server en BizTalk Server gaan gebruiken, terwijl Visual Studio bijvoorbeeld gebruikt kan worden door softwarebedrijven zoals GlobeRanger om rfid-applicaties te kunnen ontwikkelen.

Met deze alliantie wil Microsoft laten zien dat het rekening houdt met zijn klanten en dat het samen met partners bereid is na te denken over rfid-toepassingen, zegt Javed Sikander, die binnen Microsoft verantwoordelijk is voor rfid-vraagstukken.

Het doel van de gelegenheidsformatie is niet om producten aan eindgebruikers aan te bieden, aldus John Koenings, de hoogste man van GlobeRanger tegen Internetnews. Dat bedrijf maakt rfid-applicaties met behulp van de .NET software van Microsoft en gebruikt daarbij ook Visual Studio. Op de bijeenkomst deze week wordt vooral gekeken naar integratie-mogelijkheden van software en naar architectonische vraagstukken.

Niet alleen Microsoft is bezig met rfid. Ook Oracle werkt er hard aan. Vorige week werd een hele nieuwe reeks van rfid toepassingen aangekondigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond