Deel dit artikel
-

Microsoft koopt belang in Facebook

Microsoft heeft Google verslagen in het gevecht wie mocht investeren in het sociale netwerk Facebook. Microsoft koopt voor $240 miljoen een belang van 1,6 procent in het online netwerk. Daarbij krijgt Microsoft ook de exclusieve rechten om als enige externe partij advertenties op Facebook te verkopen.

Volgens Microsoft en Facebook is het sociale netwerk $15 miljard waard. Analisten denken dat dit bedrag veel te hoog is. Facebook is nog een jong bedrijf dat zichzelf op termijn kan transformeren tot een centrum van webactiviteiten. Maar het is nog te vroeg om daar nu al een dergelijk hoog bedrag aan te hangen. Volgens analisten is Facebook dat geld pas waar wanneer het netwerk zich transformeert in een online besturingssysteem waar de meer dan 49 miljoen gebruikers elke dag inloggen om contact te houden met hun vrienden en om een aantal online applicaties te gebruiken.

Facebook op Blackberry
BlackBerry-ontwikkelaar Research in Motion (RIM) heeft software gelanceerd waardoor gebruikers van de smartphones onderwerg toegang kunnen krijgen tot hun Facebook-account. T-Mobile USA is de eerste provider die de software aan zijn klanten gaat aanbieden.

Met de applicatie kunnen gebruikers mededelingen en berichten automatisch binnenhalen op hun Blackberry en er door heen bladeren. Gebruikers kunnen ook berichten opstellen en verzenden terwijl ze offline zijn. De applicatie koppelt de functie waarmee gebruikers foto's kunnen uploaden naar hun Facebook-account met de camera in de Blackberry en Blackberry's foto-managementsoftware.

Deel dit bericht

3 Reacties

Leonard Wolters

15 miljard waardering tegen een omzet (dus geen winst) van 'slechts' 100 miljoen. Lang leve dot.com 2.0. Hoe lang gaat het nog duren voordat de next bubble komt ?

Peter de vries

FB is 40 miljoen leden, Hyves 4m…dan is Hyves dus 1.5 miljard waard, dat is een startpunt

Johan Klein

Facebook heeft 40 miljoen leden, Hyves 4 miljoen….even rekenen. Dan is is Hyves dus 1.5 miljard waard. Dat lijkt me een mooie start

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond