Deel dit artikel
-

Microsoft schikt voor 750 miljoen met AOL

De browser-oorlog tussen AOL en Microsoft, die begin vorig jaar leidde tot een rechtszaak, is voorbij. Beide partijen zijn een schikking overeengekomen voor een bedrag van 750 miljoen dollar en gaan nauw samenwerken.

Als onderdeel van de overeenkomst krijg AOL het recht om zeven jaar lang rechtenvrij gebruik te maken van Internet Explorer. Verder zal AOL ook gebruik gaan maken van Windows Media Player, deze mediaspeler krijgt daarmee een aanzienlijk sterker marktaandeel, ten opzichte van concurrenten als Real. Doel van beide bedrijven is om online entertainment te stimuleren.

Als onderdeel van de overeenkomst is ook besloten de chatprogramma's ICQ (Microsoft) en Instant Messenger (AOL) op elkaar af te stemmen. Gebruikers van de beide chatprogramma's kunnen nu ook onderling met elkaar chatten. Tot op heden vochten Microsoft en AOL een stevige concurrentiestrijd uit rond instant messenging. Dat lijkt zich nu af te zwakken.

Microsoft en AOL Time Warner hebben zich met deze overeenkomst duidelijk tegenover elkaar gepositioneerd, zeggen Amerikaanse analisten. Microsoft wordt nu gezien als de technologieleverancier, een positie die AOL onder Steve Case nog wilde betwisten, terwijl AOL Time Warner nu de grootste uitgever, en daarmee leverancier van beeld, tekst en geluid, is geworden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond