Deel dit artikel
-

Minder verlies voor TIE

De omzet van softwarebedrijf TIE Holding is in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met bijna twintig procent gedaald. Niettemin is het verlies dankzij kostenbesparingen afgenomen van 4,8 naar 1,2 miljoen euro.

De omzet van TIE Holding kwam in het kwartaal eindigend op 31 december uit op 4,1 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg dit 5,1 miljoen euro. TIE wijt de omzetdaling aan terughoudendheid bij potentiële klanten in de Verenigde Staten. Vooral de gebeurtenissen op 11 september hadden volgens de directie een 'serieuze impact'. In het tweede kwartaal zal de omzet naar verwachting weer groeien.

Desondanks is het verlies beperkt gebleven tot 1,2 miljoen euro. In het fiscale jaar 2000/2001 bedroeg het nettoverlies zestien miljoen euro. Het operationeel resultaat kwam in het eerste kwartaal uit op 33.000 euro, tegen 2,8 miljoen negatief een jaar eerder. TIE zegt in een verklaring producten in de portfolio te hebben waar vraag naar is. Steeds meer bedrijven realiseren zich dat e-business leidt tot kostenbesparingen in een periode dat de marges onder druk staan.

Het beursgenoteerde TIE zal binnenkort overgaan van de Euro.NM beurs naar de officiële beurs van EuroNext Amsterdam. Daarnaast zal het fonds worden opgenomen in de onlangs gelanceerde Nexteconomy index. De raad van bestuur van TIE verwacht hiermee het verhandelde volume te vergroten en het fonds toegankelijker te maken voor Nederlandse en Europese institutionele beleggers.

Concurrent Ariba maakte vorige maand de resultaten bekend van het eerste kwartaal. Het bedrijf boekte een nettoverlies van 161,3 miljoen dollar, een daling van 53 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond